Änglamassage ger lindring för stressade

Med värme och vibrationer tar hon sig an bekymmerstyngda axlar och stressade magar. Ann Ahlgren, Sundsbruk, vill bjuda på en himmelsk upplevelse med sin änglamassage. – Jag vet att det fungerar. För mig är det inte hokus pokus, säger hon.

Någon började skratta hysteriskt. En annan grät hejdlöst. En tredje fick springa på toaletten.

Ann Ahlgrens massage kan ge de mest oväntade effekter.

– Många tar inte itu med gamla upplevelser och känslor utan bär dem med sig. Änglamassagen löser upp nedtryckta känslor och rensar ut dålig energi. Den är mer djupgående än klassisk massage och tar itu med saker på djupet, berättar hon.


Massage och healing

Hennes ”handpåläggning” är ett slags kombination av klassisk massage och healing som Ann jobbat med i flera år. Hon har gått en rad kurser och livnär sig sedan 2008 till hälften – resten av tiden står hon i butik – på massagen genom företaget Änglavingar.

– Jag har tagit emot de mest stressade karriärmännen. När de kommer hit är de uppe i varv och stressade, men jag får ner dem. De brukar ligga och snarka på mitt bord, säger Ann Ahlgren och skrattar.

Det ska sägas direkt – många är skeptiska till änglamassagen. När Ann beskriver hur hon, som medial helhetsterapeut som det står på visitkortet, får övernaturlig hjälp att hjälpa möts hon ofta av fnysningar. Hennes egen mamma vägrade länge att lägga sig på massagebänken.


Försöker inte övertyga

– Det man inte känner till tycker man oftast är farligt och läskigt. Men jag prackar inte på någon något och försöker inte övertyga. Jag kan bara ge dem en upplevelse, sedan får var och en tycka vad de vill, säger Ann Ahlgren.

– Se på akupunkturen, den gick under kvacksalverilagen förut. Nu är det inte alls konstigt att jobba med nålar, fortsätter hon.

Kunden Anna Sivlér har själv lärt sig utföra änglamassage för att hjälpa sina familjemedlemmar att slappna av. Hon bär inte med sig någon skepsis när hon tar plats i massagerummet, med tända stearinljus och mjuka handdukar.


Eteriska oljor

Friska citrusdofter sprider sig i rummet – eteriska oljor är en viktig ingrediens i änglamassagen.

– Redan före massagen har jag tonat in mig på kunden för att få veta vilka oljor kunden behöver, säger Ann.

Anna ska ha smärtlindrande geranium, uppiggande apelsin och stresslindrande olibanum, slår Ann fast. Hon mixar de väldoftande dropparna med en basolja, häller ut en rejäl mängd av blandningen i händerna och börjar massera Annas rygg. Oljan ska gå in ordentligt i huden – kunden rekommenderas till och med att avstå duschen efteråt.

– Dessutom är det viktigt att dricka mycket vatten, det lugnar, renar och motverkar stress. Jag brukar säga att de bästa botemedlen mot stress finns i naturen, säger Ann.

Hennes händer vibrerar lätt på Annas rygg.

– Jag anpassar trycket efter personen. En massage ska vara behaglig och inte göra ont. Om kunden ligger och spänner sig så gör massagen ingen nytta, säger Ann.

Efter behandlingen kommer Anna att känna sig ”lättare och lugnare”, försäkrar Ann. För henne, som älskar att hjälpa andra, är nöjda kunder den bästa belöningen. Ibland stoppar hon folk i matbutiken för att om möjligt hjälpa dem med värk och stressbekymmer.

– Jag brinner för att hjälpa andra – så att de sedan kan hjälpa sig själva.

Dela
  • +1 Intressant!