Festlig Frisk

Runt halsen, över axeln, på fötterna. Gatufesten hänger med generalen Anna Frisk som en ständig accessoar. – Jag är stolt över mitt jobb och visar gärna att jag står för verksamheten, säger hon.

Under tiden i fastighetsvärlden i Stockholm gällde dräkt. På kasinot i Sundsvall bar hon pärlhalsband.

Anna Frisk låter gärna karriären vara med och styra klädvalet. För Gatufestgeneralen, ett ansvar hon axlade i våras efter att Jerry Thåström lämnat uppdraget, är klädkoden numera dock mer party än proper.

– Det är lite mer rock 'n roll nu, säger Anna Frisk.

I somras nötte hennes svarta Converse med festivalens egen logga festområdet. Runt halsen hängde det för festen specialdesignade plexihalsbandet. Prylarna bar hon med sig i tygpåsar, också dessa försedda med Gatufestens logo.

– Vi håller på att titta på att ta fram Doc Martens-kängor med loggan också. Ska man ha Converse på sommaren måste man väl ha kängor på hösten, ler Anna Frisk.

– Jag funkar så, jag lever med jobbet och representerar ju mitt varumärke hela tiden. Samtidigt får man inte tappa bort sig själv i allting, fortsätter hon.

Förr kunde hon oroa sig för att vissa trender, som skärp i midjan-modet, inte passade henne. Men nu är festivalbossen trygg i sin stil.

– Man är ju 45 år och springer inte på alla flugor längre. Jag måste hänga med lite, annars kan det bli mossigt, men jag vet vad jag vill nu.

Hon piggar gärna upp sin ofta svarta bas med friska, sprakande färger. I somras syntes hon i festivalvimlet i chockrosa tunika, i höst lyser hon upp Sundsvalls gator i en nyshoppad, illigt grön kappa.

– Jag är inte rädd för färg men gillar inte "fjesiga" färger. Ska det vara så ska det vara. Orange tycker jag till exempel väldigt mycket om, säger Anna Frisk.

Någon jeanstjej är hon inte – Anna bär klänning på både kontoret och kalaset. Under sommarens gatufest shoppade hon en ny stass till varje kväll.

Med tanke på att jobb och fest ofta är samma sak ser generalen till att ha "ordentligt på fötterna":

– Jag är inte så mycket för högklackat, man blir lite bekväm med åren. Och om jag är på fest vill jag ju dansa, hoppa runt, mingla – jag vill inte sitta still.

 • Converse är favoriten:

  Namn: Anna Frisk

  Gör: Gatufestgeneral

  Ålder: 45 år

  Favoritplagg: "Kanske mina Converse, dem har jag haft väldigt mycket".

  Favoritbutik: "Johannas. Jag har ett favoritmärke, Masai, och behöver jag något vet jag att de alltid har något av det märket som passar mig".

  Sämsta köp: "En blus med ljusblå blommor. Jag tror aldrig att jag använde den".

  Modeintresse: "Nog följer jag med lite, men det var mer förr, när man fick ångest om man inte passade i en viss trend. Nu är man mer säker och har lärt sig vad man är bekväm i".

  Shoppinglast: "Klänningar".

  Så mycket shoppar jag för: "Ska det verkligen stå i tidningen? Sånt vill man ju inte ha koll på! (skratt) I snitt kanske det handlar om 1 500-2 000 kronor i månaden".

Dela
 • +1 Intressant!