Gos och glamour för Susanna

En knallröd onepiece på ena galgen, ett tajt partyfodral på andra. I modellen Susanna Domeijs garderob samsas gosigt och glamouröst. – Jag tycker om kontraster, säger hon.

Redan innan vi gläntat på garderoben i ettan på Haga hinner Susanna Domeij avfärda två myter kring modeller.

Ett – man får inga mängder av gratiskläder. Och två – man är inte automatiskt super- intresserad av mode.

– Det kan nästan bli tvärtom, att man känner sig mätt efter uppdragen, säger Susanna.

Men klädintresse finns det utan tvekan hos den utflyttade Ö-vikstjejen, som nu hittat både kärlek och jobb i Sundsvall – bland annat syns hon i rutan i Birsta Citys tv-reklam.

– Jag tycker att det är roligt med kläder, men är inte som många andra som har stor koll på märken eller shoppar efter trender, säger Susanna.


Efter eget huvud

I stället för att följa trendrapporterna klär hon sig efter eget huvud.

– Jag vill klä mig som jag vill. Trivs man i det man har på sig känner man sig snygg, slår Susanna fast.

Modelljobb har hon gjort sedan tonåren, då hon som 15-åring blev upptäckt hemma i Örnsköldsvik och fick göra debut i tidningen Femina. Vid det här laget är Susanna knuten till en agentur i Stockholm och har fått resa till både Milano och Bangkok i tjänsten.

– De vill att jag ska resa mer. Men jag är inte så inställd på det. Jag är så hemmakär och gör det mest för att det är roligt, inte för att jag måste. De senaste åren har jag försökt balansera modellandet med skolan (Susanna har läst info/PR på Mittuniversitetet) och jobbet.

En sak har hon i alla fall fått med sig från modellyrket till garderoben. Mod.

– Det är en sak som är kul med att ha jobbat som modell, man blir väldigt öppensinnad när det gäller kläder. Jag vågar testa mer nu förtiden. Saker kan se konstiga ut på galgen men blir jättebra när man väl får på sig dem, säger Susanna.

– Som den här till exempel, den hade jag aldrig köpt annars, säger hon och visar upp en lång, orange tunika som hon köpte till ett modelljobb med temat ”indian summer”.


Vågade fodral

Just nu har hon tömt shoppingbudgeten på Timberlandskor och skoterställ – men annars är Susanna svag för vågade festfodral. Tajt rött med utskurna hål i midjan, guldbrokad, plommonlila – Susanna har gott om ”lördagsgodis” i garderoben.

– Ska man dra på är det lika bra att göra det ordentligt. När jag köper klänningar blir det lätt fodral, jag tycker att det är fint. Man ska visa sina former, säger hon.


”Är ju en mystjej”

Just nu ligger dock många av partyklänningarna i ide. De varma koftorna, onepiecen hon fick i julklapp och de mönstrade raggsockorna från Canada Snow ligger närmare till hands i vinter- klimatet.

– Jag är ju en mystjej. En mystjej som då och då drar på sig ett fodral, säger Susanna.

– Ena dagen sitter man och mekar med pojkvännens skoter, nästa dag är man på kontoret. Livet består av kontraster.

 • Susanna Domeij

  Ålder: 25

  Gör: Marknadsassistent, modell och "hallåa" i Birsta Citys tv-inslag.

  Favoritplagg: "Just nu min one piece, på vintern gillar man ju lite mysigare plagg".

  Favoritbutik: "Jag gillar den typen av butik som plockar in sånt som inte alla har, och gärna lite inredning också".

  Sämsta köp: "Jag har rensat ut det mesta".

  Modeintresse: "På en skala 1-5 är det omkring 3-4. Jag tycker att mode är roligt".

  Shoppinglast: "Det är roligt att köpa underkläder. Har man något fint under så strålar det ut på något sätt, även om underkläderna inte syns".

  Så mycket shoppar jag för: "Jättelite. I snitt kanske 500 kronor i månaden. Det är inte mycket, men blir alltid något. Typ underkläder".

Dela
 • +1 Intressant!