”Jag bär det jag tycker om”

Dansen tog henne från Eskilstuna till Los Angeles, kärleken förde henne från Stockholm till Sundsvall. Nu styr ”fotbollsfrun” och bloggerskan Sanne Andersson sin modekarriär från Stenstan. – Jag tycker om att inspirera, säger hon.

Stylist. Modell. Modebloggerska. Inköpsansvarig på en onlinebutik.

Det är trångt på Sanne Anderssons visitkort.

Lyckligtvis går många av uppdragen att sköta via datorn – vilket passar Sanne, som haft en handfull olika hemadresser de senaste åren.

Nu håller hon som bäst på att bo in sig i den nyinköpta lägenheten i centrala Sundsvall, som hon delar med pojkvännen Simon Helg, mittfältare i GIF Sundsvall – och anledningen till att Sanne sedan några månader tillbaka kallar Sundsvall sitt hem.

– Vi hade aldrig varit här och hade egentligen inga förväntningar alls på stan. Men vi blev båda jättepositivt överraskade. Folk är jättetrevliga och stan är väldigt fin, säger Sanne.

Nu står karriärsiktet fast inställt på mode. Fast egentligen var det meningen att dansen skulle bli hennes levebröd. Sanne, som dansat i både Europa- och världsmästerskap, stack raka vägen till Los Angeles efter studenten för att studera dans.

– Men eftersom jag var där på studentvisum fick jag inte ta några dansjobb och till slut ledsnade jag på situationen, berättar Sanne.


Fastnade för mode

Efter att ha läst några modekurser på Santa Monica College ”halkade hon in på modespåret” och blev fast.

– Jag insåg inte att mitt modeintresse var något jag kunde syssla med på heltid. Men så sa en kompis, varför är inte du stylist, du älskar ju det?

Väl hemma på svensk mark skrev hon in sig på Helene Falks stylistskola i Stockholm. Sedan dess har cv:t svällt mer och mer.

Fram till i våras bloggade hon på modenätverket Style by Tyra. Sedan blev hon handplockad av shoppingsajten uniprice.com, där Sanne numera också förfogar över spalten ”Stylistens val”.

– När jag började blogga var det mest ett sätt att hålla kontakten med vänner och familjen medan jag bodde i USA. Men när jag åkte hem hade jag ganska många läsare så då fortsatte jag. För mig är det ingen jättegrej att blogga, jag är ju ändå intresserad av mode och kläder. Jag går ändå runt och tittar i affärer så då kan jag lika gärna blogga om det, säger Sanne.


50 000 läsare

I dag har bloggen uppåt 50 000 besökare i veckan. Kameran hänger alltid med i väskan och hon uppdaterar flitigt – men har ändå tydliga gränser för innehållet. Privatlivet är fredat, tonen positiv och outfitsen vardagssnygga.

– Jag gillar inte när det ser för uttänkt ut, som att man stått och valt kläder i fem timmar på morgonen och att mode är det enda man bryr sig om. Många i bloggosfären visar upp så väldigt extrema outfits. Jag bär det jag tycker om och har en ganska enkel stil, säger Sanne.


Walk in closet

En titt i garderoben – en prydligt ordnad walk in closet komplett med sminkbord – avslöjar att hon inte är ensam om modeintresset i hushållet.

– Simon är nästan ännu mer klädintresserad än jag. Vi brukar gå ut och shoppa ihop – han verkar inte tycka att det är så tråkigt, säger hon och skrattar.

• Stajlar du honom då?

– Han stajlar mig! Och han har nästan alltid rätt.

 • Julklappsklackarna är favoriten

  Namn: Sanne Andersson

  Ålder: 23

  Gör: Bloggerska på www.uniprice.com/sanne/, utbildad stylist, modell och inköpsansvarig för onlinebutiken notme.se

  Favoritplagg: ”Jag fick ett par högklackade skor i julklapp av Simon första året vi var tillsammans. De är riktiga Sanne-skor, jag har använt dem jättemycket”.

  Favoritbutik: ”Zara. Det känns som om de syr upp kläderna för mig”.

  Sämsta köp: ”En byxdress jag köpt i USA, den är verkligen det fulaste jag har. Jag känner mig som en clown i den”.

  Modeintresse: ”Jag är inte så jättemodemedveten. Jag köper det jag trivs i”.

  Shoppinglast: ”Jag gillar shorts. Och herregud, blusar!”

  Så mycket shoppar jag för: ”Väldigt olika. Kan jag shoppa så gör jag det. Men det är inga extrema summor”.

Dela
 • +1 Intressant!