Robinson-Erik har modekoll

Den orangea mössan blev hans signum på ön.Men Robinsonvinnaren Erik Svedberg är inte bara svag för huvudbonader. – Jag köper för mycket av allt, säger Erik, som har garderoben full av jackor, t-shirtar och skor.

På Robinson-ön klarade han sig med två t-shirtar och ett par snickarbyxor. Hemma i lägenheten i Haga är garderoben fullproppad med kläder.

Erik Svedberg, som nu är tillbaka i vardagen som elektriker i Sundsvall, är modeintresserad och vill gärna veta vad som är nytt och på gång.

– Jag tittar på modebloggar och modesajter så att man är med i matchen.

Någon speciell stil har han inte, säger han. Ibland klär han sig i baggy jeans och ibland blir det skjorta och basebolljacka. Han mixar märkeskläder och billigare märken med second hand.


Frisyren fick en törn

– När jag var yngre gillade jag Tiger of Sweden, jag var mer osäker då och det var viktigare med märken.Många som sett Erik i tv minns kanske den orangea mössan som han hade på sig under Robinson. Den har han fått av sin kompis Thomas Niemi, som driver klädföretaget Happy people i Sundsvall.

– Man har inte världens bästa frisyr när man är på en öde ö. Dessutom skyddar den ganska bra mot solen, säger Erik.

Klädutbudet på Robinson-ön var minst sagt magert. Erik hade inte ens med sig någon tjock tröja, utan fick värma sig med en sarong.

– Det var tur att vi hade extremt bra väder, jag tror det regnade två dagar.


Gick ner 13 kilo

Någon tvättning var det inte tal om. Kläderna satt på dygnet runt och även under tävlingarna.

– Ibland körde vi med lite myggolja för att det skulle lukta gott. Det var väldigt skönt att komma hem och ta på sig vettiga kläder.

Problemet var bara att allt var för stort. Erik gick ner 13 kilo under Robinson-vistelsen. Nu är han dock tillbaka i sin gamla vikt igen och garderoben behöver med andra ord inte bytas ut.

– Jag rensar ändå i garderoben ganska ofta. När jag inte får igen dörrarna skänker jag till Erikshjälpen. Det är bättre att någon annan får användning av kläderna, säger han.

Uppmärksamheten efter Robinsonvinsten har varit stor. Nu har det lugnat ner sig lite –men Eriks förhoppning är att äventyret leder till något mer.


Inte skapa rubriker

– Kanske kommer någon dörr att öppnas. Jag skulle kunna tänka mig att göra något inom mode eller musik. Jag har kompisar som är dj:s och har klädmärken och det vore kul att spela på klubbar. Men jag kommer inte att försöka att skapa några rubriker. Jag kommer nog inte att vara någon Robinson-Erik hela livet.

 • Erik Svedberg

  Gör: Elektriker

  Ålder: 27 år

  Favoritplagg: "Mössa, jag trivs med att ha mössa på mig"

  Favoritbutik: "I Sundsvall är det Affären"

  Sämsta köp: "En J Lindeberg-jacka som jag köpte i Stockholm. Den var vit med päls och såg inte klok ut. Jag lade ut den på Blocket men ingen ville ha den. Det blev en riktig förlustaffär"

  Modeintresse: "Jag har ett väldigt modeintresse och vill veta vad som är inne och snyggt"

  Shoppinglast: "Skor, huvudbonader, t-shirts och jackor. Jag köper för mycket av allt"

  Så mycket shoppar jag för: "Allt från noll till 3 000 kronor i månaden"

Dela
 • +1 Intressant!