Glad skit

Vilken makalös afton! Tänk att vi skulle få uppleva att det som inte kan hända faktiskt händer. Och det på ett positivt sätt. Jag har aldrig någonsin sett ett utspelat fotbollslag göra en så makalös vändning som den Sverige gjorde mot Tyskland på tisdagskvällen. 0-4 blev 4-4 och det mot ett av världens allra bästa lag. Snacka om en sport där psykologiska faktorer står i centrum. Vi förstår nu bättre hur Giffarna, som trots att de då spelade fantastiskt i 75 minuter ännu inte är ett av världens bästa lag, kunde tappa 3-0 till 3-3 häromsistens.

För att nu knyta Tysklandsmatchen till politiken, denna sidas eviga ämne, så kan vi konstatera att sossarnas man i riksdagens partiledardebatt, Mikael Damberg drog den politiska slutsatsen att den som ligger under med 4-0 inte kan ha samma taktik resten av matchen. Med det menade han att regeringen måste hitta på något nytt när nu deras recept mot arbetslösheten visat sig misslyckat.

Men den största opinionseffekten skulle vi nog få om Fredrik Reinfeldt betedde sig i talarstolen som han betedde sig på Olympiastadion. Hans segerskutt på läktaren gjorde lär bli klassiskt. När han sen intervjuades var han en glad skit, ungdomlig och sympatisk. Till och med jag, som tänkte slå av när de sa att Reinfeldt skulle komma dit, blev lite imponerad.

Redan i går morse var denne Reinfeldt försvunnen. I stället stod den sedvanligt stentråkige statsministern där. I gårdagens DN visade det sig att sossarnas Stefan Löfven går väldigt bra i opinionen. Han skulle få svårare om Reinfeldt valde en annan framtoning. Men oavsett personliga egenskaper: glöm inte att det är politiken vi ska rösta på. Då måste Reinfeldt bort.

Dela
  • +1 Intressant!