Förnekelse eller bara vanlig glömska, Beertema?

I sina svar på min insändare påstår Jacomina Beertema (M) att hon inte sagt det hon sagt.

Beertema vill få oss att tro att hon stod bakom Socialdemokraternas solidariska vårdpolitik och att hon framfört det i valrörelsen. Hon vill till och med få oss att tro att hon uppfann den. Det förfaringssättet är ett numera vanligt i nya moderaters försök att skriva om historien.

Ibland glömmer vi människor, ibland vill vi bara glömma.

Så här säger Jacomina till Sundsvalls Tidning i ett av alla utspel före valet, och det fanns många fler:

”SUNDSVALL (ST) Moderaterna vill lägga bort osthyveln och i stället ta en ordentlig bit av sjukhusstrukturen i Västernorrland. Partiet lade fram sin plan för hur landstingets ekonomi ska saneras vid landstingsstyrelsens sammanträde i går. Avveckling av Inlandssjukhuset i Sollefteå som akutsjukhus är centralt.

– Vi hade inte gjort det här yrkandet om vi inte hade känt att det finns en acceptans för det även hos andra. Vi hade samma tankegångar för ett och ett halvt år sedan, men då valde vi att inte göra yrkandet, säger Jacomina Beertema (M), ledamot i landstingsstyrelsen.”

Du är inte den förste som vänt kappan efter vinden, Jacomina!

Att Jacomina Beertema nu, när hon fått ansvaret, likt kameleonten bytt färg och anslutit sig till jämlik socialdemokratisk vårdpolitik är bra och inget hon behöver skämmas över.

Förnuft är välkommet! Men att påstå att du, Jacomina, gjorde det redan före valet 2010 är verkligen förmätet.

Klart är att Beertemas eventuellt ”ändrade” budskap inför valet aldrig nådde hennes partikamrater i Timrå eller brydde de sig inte om det?

De fortsatte i sin oblyga valpropaganda att ”pumpa” ut Beertemas budskap. Vid minst två tillfällen fick vi Timråbor i våra brevlådor ta del av deras förslag i färg. Det byggde helt på Beertemas verbala utspel i media (se ovan), och där fanns sannerligen ingen ”jämställd vård i hela länet”.

Nu samlas vi alla runt den jämlika solidariska socialdemokratiska vårdpolitiken med tre sjukhus i en administration. Det är ett steg i rätt riktning, fler behövs.

Jag återkommer gärna med fler vassa förslag för bättre vård, till medborgarnas fromma.

Per Arne Frisk

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!