Hur tänker Försäkringskassan?

Om man är sjukskriven, som jag var i februari, så får man först vänta i två månader på ett beslut där Försäkringskassan beslutat att inte betala ut någon sjukpenning.

Trots läkarintyg och en komplettering, plus att jag även var i kontakt med en sjukgymnast, så kan de ändå bedöma att jag ej har rätt till sjukpenning.

Då begärde jag en omprövning av mitt beslut, och skickade även med ett intyg från sjukgymnasten denna gång. Beskedet jag fick var att det skulle dröja ytterligare två månader innan beslut. Det tog tre månader.

Då fick jag, efter att ha varit i kontakt med dem och stött på, till slut veta vad de kommit fram till. Även denna gång bedömde Försäkringskassan att jag ej har rätt till sjukpenning med motiveringen, för att jag ska ha rätt till sjukpenning måste min arbetsförmåga vara nedsatt på grund av sjukdom med minst en fjärdedel.

Då undrar jag hur en handläggare som varken träffat mig eller vet vem jag är, och som bevisligen inte vet hur det är att arbeta inom det yrke jag har, kan bedöma mig annorlunda än min läkare och sjukgymnast. Vad har då intygen för funktion egentligen?

Jag tycker det är skandal att behöva vänta så länge på beslut.

Efter det här törs man inte längre sjukskriva sig för man vet ju inte om man får ut någon ersättning.

Detta är ett bevis på att man inte ska vara sjuk.

Besviken som inte blir trodd

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!