Konsum Nords styrelse ovärdig

Skönsmon en enklav inom Sundsvall, som förr var en del av Skön, har sin stolthet och identitet kvar när Köpingen Skön totalt förlorat sin. Kanske beror det på att Skönsmon var centrum för det första arbetarupproret, Sundsvallsstrejken 1879. Skönsmons socialdemokratiska förening har velat rida på denna historiska bedrift men skamligt själva aldrig ställt upp för Skönsmon.

Så inte heller nu när Coop Nords styrelse beter sig på samma sätt mot sina medlemmar och anställda som 1870-talets sågverkspampar mot sina arbetare.

Efter att ha tjänat Skönsmoborna i 44 år får Konsum Katten nu två månader på sig att slå igen verksamheten. Ingenting har gjorts under de fem år som Katten gått på knä. Coop Nord har hållit sig undan och sett på. Förlustsiffrorna bland annat beroende på ålderstigna frysars höga elkonsumtion har bara tillåtits stiga. Ingen dialog har förts, ingen hjälpande hand har getts av Konsum Nord.

Beslutet om stängning meddelas lagom till semesterns infallande. De åldrande rullstolsbundna pensionärer, som undrar vart de ska ta vägen tröstas med att Långseleborna har det värre som har åtta mil till sin affär eller att det eventuellt men inte säkert ska byggas något i hamnen. Cynismen är total.

Att ge Katten en chans att leva fram till jul är det inte tal om även om enligt hyresvärden, bostadsrättsföreningen Katten, hyresavtalet inte sagts upp på rätt sätt och därför löper ett år till. En sådan styrelse är ovärdig den kooperativa rörelsen och borde avlägsnas.

Sten Rigedahl

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!