Snart börjar skolorna med den förödande mobbningen

Att vara ett offer för mobbning är nog bland det värsta en ung människa kan råka ut för. Man undrar ju faktiskt varför detta epitet förkommer i en svensk skola. Det tycks ju inte bli bättre utan i stället eskalerar det. Att många elever skolkar och bestraffas med att inte få ut sin ersättning, tror jag inte är lösningen. Man måste ta reda på varför ungdomar skolkar. Mår man bra i en svensk skola? Uppfattningen är nog det att så är inte fallet.

Hur i all världen ska man kunna ta åt sig av de kunskaper en skola ska ge, om man räds för att gå till skolan. Rektorerna tycks inte förstå detta allvarliga problem. Att man förstör många ungas liv är ju helt förskräckligt och oacceptabelt, för det måste ju finnas något sätt att beivra mobbarna. Psykologerna tycker mer synd om mobbaren än den som mobbas. Det klart det måste till hårdare tag mot människor som förstör livet för andra.

Svenska skolan når inte upp till den standard som man borde förvänta sig. Många lärare har inte kompetensen och det fodras lite mer i dag av en lärare. Det är ett yrke som måste få mer status, så vi får in all den kunskap som fodras. När jag gick på Läroverket på 60-talet blev ju alla godkända. Hur kan det komma sig, för många var inga ljushuvuden. Då måste man ju ha en annan ideologi och en annan inställning hur man ska lära ut saker och ting.

Men som det är nu att så många barn som upp till 800 000 går varje morgon och har ångest för att gå till en svensk skola. Detta är ju förödande siffror. Många av mobbningsoffren blir så sjuka att de inte kan leva ett normalt liv. Är det detta politikerna eftersträvar? Det klart att det är en skandal att man inte kan få lugn och ro, utan sommarlovet blir ett andningshål, men tyvärr så kommer hösten och då är allt igång igen. I dag kan en mobbare mobba en ung människa nästan dygnet om genom det digitala. Ska vi bara se på när våra barn blir sjuka och till och med inte klarar av livet alls.

Här måste ju till andra åtgärder som myndigheterna säger, men folk måste i allmänhet engagera sig mer och sätta ner foten. För vi lever väl i en demokrati. Jag försökte att engagera mig men det var inte lätt, för tyvärr är det så att skolorna inte gör något fel. Ändå så blir det så här. När ska svenska folket stå upp på palissaderna och säga att nu har vi fått nog!

Bo Grapenskog

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!