Sverigedemokraterna – ett parti för de rika

Jag tror inte det är många av Sverigedemokraternas väljare som inser att partiet är ett parti för de rika.

Det var de tidigare, men blir det än mer efter att ha gått med på ett femte jobbskatteavdrag, som i pengarna räknat främst gynnat de med högst inkomst.

Att de var det tidigare är rätt självklart när man konstaterar att de i cirka 90 procent av fallet röstar med den borgerliga alliansregeringen. De röstar på liknande sätt i de flesta kommuner och landsting dessutom.

Tanken med jobbskatteavdraget var att skapa mer motivation för att få människor som är arbetslösa eller sjukskrivna att få högre motivation till att börja jobba.

Men med tanke på hur låga ersättningar och hur mycket hårdare regler det har blivit under den borgerliga regeringsperioden, så finns den motivationen sen tidigare. Redan innan deras försämringar så var reglerna och ersättningarna så låga att få inte var motiverade till att söka jobb.

Men det som har försämrats rejält, som jobbskatteavdragen får sina pengar ifrån, är skolor, barn- och äldreomsorg, skötsel av vägar och järnvägar.

Kort sagt så får de människor som behöver samhällets hjälp, i form av gamla, sjuka och barn, betala för att din välbetalda chef, eller andra välbetalda, ska få flera tusenlappar mer i plånboken.

Du själv med en vanlig lön, om du har turen att ha jobb, på sin höjd får någon hundralapp, samtidigt som förutsättningarna för dina barn och föräldrar försämras och du själv får pendla med sämre förutsättningar för att kunna pendla tryggt och säkert.

Tillhör du dessutom de olyckligas skara att vara utan jobb eller sjuk, så kan du inte räkna med att varken de borgerliga eller Sverigedemokraterna bryr sig om din framtid. Det är viktigare att göra de rika ännu mer rika.

Jerker Nilsson,

Vänsterpartiet Älmhult

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!