Sverigedemokraterna spelar offer igen

Sverigedemokraterna blandar korten och försöker sig på att spela offret igen. Jag finner det högst anmärkningsvärt att Johnny Skalin (SD) nu går ut och försöker att utmåla sig som om att han blivit orättvist behandlad av de andra partierna i Sundsvall.

Johnny Skalin menar att han har förfördelats vid senaste kommunfullmäktige vad gäller fördelning av talartid och menar att vissa partiföreträdare har fått mer tid än andra. Johnny Skalin kör på ett beprövat koncept: få det att se ut som att Sverige- demokraterna mobbas av de andra partierna.

Den fördelning av talartid som alla partier gemensamt kom överens om i presidiekonferensen, det vill säga den grupp som förbereder kommunfullmäktigemötena och där även Johnny Skalins eget parti finns representerat, blev som följande: fem minuter var till ALLA partier. Utöver denna rättvisa fördelning av talartid så tillkom fem minuter vardera till kommunalrådet och oppositionsrådet. Ett enhälligt beslut som även Sverigedemokraterna biföll.

Sverigedemokraterna är förvisso ett toppstyrt parti, men vad Johnny Skalins agerande egentligen avslöjar är bristande intern kommunikation inom hans eget parti och en förtroendekris för Sverige- demokraternas representant i presidiekonferensen. Här blottläggs alltså en klyfta mellan de lokala Sverige- demokraterna och Johnny Skalin.

Jan Björnefax (SD) är Johnny Skalins egen partikollega och den man som Sverigedemokraterna har gett förtroendet att representera dem i våra gemensamma partiöverläggningar inför varje kommunfullmäktige. På det senaste mötet då talartiden fördelades var Jan Björnefax som alltid närvarande och deltog aktivt i beslutet.

Jan Björnefax är en aktiv och flitig deltagare och man borde kunna förvänta sig att han har mandat att representera Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp. Bevisligen har han inte Johnny Skalins förtroende.

Hans Forsberg (C)

Centerpartiets representant i Presidiekonferensen

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Dela
  • +1 Intressant!