Sätt Bodström på huliganerna

Vad ska Thomas Bodström göra sedan han kommit tillbaka till Sverige och hamnat i den politiska frysboxen på grund av sin nya bok? Erbjud honom en plats i den nyutsedda samordningsgrupp som fått regeringens uppdrag att stoppa läktarvåldet. Där kan Bodström göra nytta.

Tisdagens skandalscener i det allsvenska Skånederbyt, när ett knallskott exploderade intill Helsingborgs målvakt och en yngling sedan sprang in på planen, har rört upp starka känslor.

Några få individer tillåts förstöra festen för tiotusentals åskådare som bänkat sig på läktare och framför tv-soffor.

Nu är måttet rågat. En barnfamilj ska naturligtvis inte behöva avstå en match av rädsla för att hamna i konfliktens öga. Därför känns det förresten konstigt att samordningsgruppen ska fundera i två år innan den presenterar sina förslag. Detta borde kunna göras betydligt snabbare.

Jag kan inte påstå att jag saknar politikern Thomas Bodström, däremot tror jag att han skulle passa bra i rollen som fotbollsutredare.

Under sin tid som justitieminister blev han känd för att inte lägga två fingrar emellan när det gäller brottsbekämpning. Dessutom har han själv spelat fotboll på elitnivå och lär ha många värdefulla kontakter.

Fotboja huliganerna mellan april och november eller varför inte bussa dem till Kiruna inför stormatcher – det går knappt att föreställa sig alla kreativa förslag Bodström skulle rada upp.

Och det skulle väl möjligen vara invändningen mot honom, att han kanske skulle gå för hårt fram. Om nu det är möjligt?

Dela
  • +1 Intressant!