Annica får styrka och kämpaglöd från familjen

På väg. Trots svår värk och i väntan på tre nya operationer försöker Annica Hedörn tänka positivt. ”Jag måste ha en inre kraft som stöttar och hjälper. Men jag har också stunder när jag är väldigt ledsen. Det är ju en sorg att mista en kroppsdel”, säger dagens 50-årsjubilar.Foto: Arkiv /helen gerlin

Kampen för en dräglig tillvaro går vidare efter den misslyckade operationen för Annica Hedörn i Norrhassel.Hon orkar ändå se framåt trots amputation, ryggmärgsskada och ständig värk.– Jag har en inre styrka, säger 50-årsjubilaren.

Två år har hunnit gå sedan dagens 50-årsjubilar, Annica Hedörn, var en hårsmån från döden under en magsäcksoperation. Allt gick fel och konsekvenserna blev oåterkalleliga.

I dag är Annica benamputerad, har en skada i ryggmärgen och lider av svår värk.

– Jag var mitt i livet och allt stannade upp, säger Annica som i efterhand kan se att hon under sin svåra väg tillbaka, genom processen med bostadsanpassning, rehabilitering och nya operationer, har fått obegriplig kraft från sina nära och kära.

– Det räcker ju att få träffa barnbarnen en stund så har jag ny näring, säger hon.

Änglavingar

Just nu är nu är den svåra och ständigt tilltagande värken det värsta.

– Det är Mr Fantomen, smärtan, som står och motar min glädje i dörren, säger Annica som konstaterar att hon inte själv riktigt förstår varifrån hon får all kraft.

– Jag måste ha en inre kraft som stöttar och hjälper mig. Jag har kanske en hjälpare, säger hon och berättar att hon på sin ena arm har tatuerat in änglavingar och flera hjärtan.

– Jag har gjort ett hjärta för min man Per-Erik, ett för mina barn och ett för mina barnbarn, säger Annica.

I dagsläget hoppas Annica framför allt på ett positivt besked om att få en trapphiss och just nu väntar hon också på tid för ytterligare tre operationer.

– Jag ska bland annat få en smärtstimulator inopererad i ryggen, säger hon.

Även om livet inte riktigt blev som hon trodde, så visst, hon har mål hon vill nå fram till i framtiden.

– Just nu är mitt mål med framtiden att kunna gå, även om det inte kan bli långa sträckor. Jag kan ju redan gå lite med kryckor och rullator, säger Annica som är nybliven sjukpensionär och som älskar vattengymnastik.

– Vi är ett gäng som kallas Kämparna. Jag har börjat tycka att det är så roligt och dit kan man komma som man är, säger hon.

Trots allt som hänt har Annica styrkan att se det som är positivt i tillvaron.

Hon älskar att tillverka egna smycken och sedan mer än 20 år tillbaka sysslar hon med uppfödning av kattrasen helig birma.

– Det är inte för vinnings skull, jag tycker bara att det är roligt att ha en kull ibland. Så har vi ju också vår cocker Spaniel Molle. Det har blivit vår bebis som förtjänar att bli bortskämd. Det är en omplaceringshund som är helt otrolig och fantastisk.

Ladies Night

Sin födelsedag kommer hon att fira tillsammans med familj och vänner. En av presenterna har hon redan fått.

– Jag har fått två biljetter till Ladies Night så jag ska ta med mig min kusin och gå, säger Annica som för övrigt bara önskar sig en sak.

– Det enda jag önskar mig är en fest, säger hon.

Dela
  • +1 Intressant!