Brott och straff intresserar Sharlee

18 år i dag. Sharlee von Stralendorff fyller i dag 18 år. Körkort och sedan vidare studier till advokat står nu på tur för jubilaren. ”Det är så skönt att veta vad jag vill göra”, säger hon.

Sedan barnsben har hon vetat vad hon ska bli som stor – nämligen advokat. Tuffa studier avskräcker inte Sharlee von Stralendorff som gillar att plugga ämnen som hon tycker är intressanta. – Jag är intresserad av brott och straff och är bra på att argumentera, säger dagens 18-års­jubilar.

Det är i dag 18 år sedan Sharlee Esperansa von Stralendorff föddes i staden Nieuwegein i Holland. Mellannamnet Esperansa minner än i dag hennes föräldrar om den smått dramatiska dagen.

– Det betyder hopp på spanska och namnet fick jag eftersom jag föddes med stjärten före men att allt gick bra trots att det blev lite jobbigt, säger hon.

Holland var också hemlandet till Sharlee fram till sex års ålder då familjen flyttade till Sverige för att finnas närmare hennes mormor då hon blev sjuk.

– Min mormor kom från Finland men flyttade till Sverige under kriget och mamma är född här, säger Sharlee, som under åren besökt det gamla hemlandet många gånger då hela släkten på pappans sida bor kvar där.

Vill bli advokat

Sharlee trivs bra i Sundsvall där hon bott sedan flytten till Sverige – dock har hon för avsikt att flytta söderut och det helst så snart studierna vid Hedbergska gymnasiet är avklarade. Vidare studier står då på tur.

– Ända sedan jag var liten har jag vetat att jag vill bli advokat och jag tänker söka mig till Stockholm för att plugga, säger hon.

Visserligen är hon medveten om att hon kanske inte kommer in vid första försöket – men varken det eller tuffa studier avskräcker henne på vägen mot målet.

– Det är så skönt att veta vad jag vill göra och då är det bara att jobba på det. Om ett ämne är intressant och roligt så är det också kul att plugga och så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av brott och straff, säger hon.

Med en storasyster som studerar till rättsläkare har hon också redan nu en viss inblick i ämnena.

– Det är kul att vi är lite på samma spår, säger Sharlee.

Men först står körkortet på tur – något som också det innebär hårt pluggande för den målmedvetna Sharlee – såväl uppkörningen som teoriprovet är bokat för att avklaras inom den kommande månaden.

– Jag sitter och pluggar varje dag, egentligen är jag inte alls någon plugghäst, men som sagt om något är intressant och man jag vill det tillräckligt mycket så är det roligt. Och jag vill klara mig på första försöket, säger hon med ett leende.

Bloggar

Sharlee som även tycker mycket om att skriva har bloggat sedan två år tillbaka – ett sätt att få skriva av sig tankar och funderingar som dyker upp och att även få stöd i svåra situationer, menar hon.

– Det kan vara lite jobbigt när folk frågar om allt för privata saker men däremot blir man glad för de positiva saker de skriver till mig när jag är lite nere, säger Sharlee.

Vad som kommer att hända under födelsedagen väntar Sharlee med spänning på.

– Mamma säger att det ska bli en överraskning, kanske det blir att jag får önska mig maten eller att det blir middag på restaurang, säger hon.

Mat såväl att laga som att äta hör nämligen till ett av hennes stora intressen. Kommande lördag firas den stora dagen med vänner.

 • Sharlee von Stralendorff

  Aktuell: Fyller 18 år i dag

  Född: I Nieuwegein i Holland.

  Bor: I Haga.

  Familj: Mamma Maria, pappa Jim, storasystrarna Shalony, 23 år och Shanti, 25 år.

  Studerar: På hantverkslinjen med inriktning foto vid Hedbergska gymnasiet.

  Intressen: Blogga, träna

  Bör: Komma igång med träningen igen.

  Framtidsplaner: Plugga vidare till advokat. Allra närmast körkortet och en andra tatuering på tur.

  Firar: I dag med familj och släkt och nästa lördag med vänner.

Dela
 • +1 Intressant!