Christer ser fram emot pensionen

Vilsam tillvaro. Nu stundar snart ett liv i lugnets tecken för morgondagens 60-årsjubilar, Christer Flodén. Nu ska familjen och föreningslivet stå på agendan. ”Resor tycker vi också är roligt”, säger han. Foto: Eva-Lena Olsson

Familjen, resor och föreningsliv. Ja, det är vad som gäller i livet för morgondagens 60-årsjubilar, snart pensionär. – Det ska bli skönt, säger Christer Flodén.

För 60 år sedan, mitt i makarna Flodéns midsommarmiddag, var det dags för morgondagens jubilar att komma till världen.

– Jag har ju alltid varit glad i mat så just därför brukade mamma skoja med mig och säga att ”du ska äta för att leva och inte leva för att äta”, säger Christer Flodén som i morgon firar sin dag med sin familj.

– Det blir hemma. Barnen kommer väl och så kommer förhoppningsvis barnbarnen. Det ska bli roligt, säger den blivande jubilaren.

Paketerade mjölk

Christer är uppvuxen i Sundsvall där han växte upp med sina föräldrar och som storebror till sina två yngre syskon.

– Jag bodde på Sveavägen som barn och när jag flyttade hemifrån så flyttade jag till Vikinga- vägen i Granlo, säger Christer som fick två barn med sin dåvrande sambo.

Sina yrkesår påbörjade han vid kontoret på NUS, Nordiska Värme Sana och hade därefter en del tillfälliga jobb.

Han fick en anställning vid Bilbolaget 1972 innan han i slutet av samma år började vid NNP.

– Där paketerade jag först mjölk och blev sedan förflyttad till kulrummet och utlastningen, säger Christer som jobbade vid företaget fram till juni 1975.

– Då fick jag jobb på Söderberg och Haak som det hette då och fram till 1986 jobbade jag i lagret, säger Christer som med tiden började hoppa in extra vid företagets, numera Tibnors, transportavdelning.

Diabetiker sedan liten

– 1985 fick jag en heltidstjänst som transportplanerare och där blev jag kvar fram till 2007 då jag blev permitterad, säger Christer som efter att ha levt i 50 år med sjukdomen diabetes, blir sjukpensionär den 1 juli.

– Det känns skönt, säger Christer som väl minns när han som liten kille fick beskedet.

– Jag var 12 år när jag fick veta det och jag minns bara att jag var fruktansvärt törstig. Jag sprang mellan köket och toaletten, säger han och berättar att han på sjukhuset, trots sin unga ålder, fick lära sig att själv ta sina sprutor.

– Jag fick träna på apelsiner och fick också sticka en av sköterskorna, säger Christer.

Nu väntar ett liv i lugnets och vilans tecken tillsammans med makan Ulla, sina barn, barnbarn och bonusbarnbarn.

– Det finns alltid något med barnbarnen som glädjer en, säger Christer som också hoppas på att få njuta av många härliga resor framöver.

– Den 2 juli ska vi resa till Tallin, dit vi har varit flera gånger, säger han.

Tillvaron fyller han även i fortsättningen med uppdraget som ledamot i Hyresgästföreningen Sundsvall Timrå.

– Jag har varit förtroendevald i 25 år och vid årsmötet vi hade i mars så fick jag en guldnål, säger Christer.

Christer Flodén

Dela
  • +1 Intressant!