Till minne av Bertil Kollberg

• Bertil Kollberg.Foto: privat

Bertil Kollberg, född 1939 i Bydalen, Sundsvall, försvann från sin sommarstuga i Havstoviken den 14 juli och hittades fyra dagar senare avliden i skogen, 73 år gammal.

Föräldrar var Ingrid och Knut Kollberg. Bertil gifte sig 1962 med Rut-Mari född Edbom från Alnö. Rut-Mari och Bertil fick två söner, Janne och Per.

Under sitt yrkesliv har Bertil varit verksam som åkare. Han började som chaufför 1959 och tog 1975 över del av åkeriet av sin far.

Han sålde åkeriet vid 63 års ålder och blev då pensionär.

Bertils stora intresse har varit hockeyn. Han spelade själv i Heffners, var ledare, såg barnen växa upp med hockeyn och var under senare år en flitig besökare i Gärdehovs ishall.

Andra intressen han haft tillsammans med sin fru, Rut-Mari, som avled 2009, var husvagnen som de under åren haft i fjällen, Hassela och Marmen, dansen, resor, sommarstugan i Havstoviken och barnbarnens idrottsintressen.

Rut-Mari och Bertil hade många fina vänner och ett stort umgänge.

De senaste månaderna bodde Bertil i en lägenhet i Skönsberg där han träffade många gamla vänner.

Skogen i Havstoviken var ett stort intresse och han gjorde den trivsam för alla motionärer med framkomliga stigar och fina rastplatser.

Här, i Havstovikens fina skog, fick Bertil avsluta sitt liv, där många vänner och frivilliga hjälpt familjen att söka honom.

Han hittades livlös på kvällen den 18 juli.

Bertil sörjes närmast av sönerna Janne och Per med familjer, hans bror Bosse med familj och Rut-Maris systers familj.

Sönerna Janne och Per med familjer

Dela
  • +1 Intressant!