Tvillingsystrarna med många planer

Tredubbelt firande. Tvillingarna Emma och Elin Nordström fyller i morgon 18 år och firar det tre gånger om med familje­middag, krogbesök och släktkalas. ”Vi har rätt stor släkt så det kommer nog bli mycket folk”, säger Emma.Foto: sofie wiklund

Resa runt världen, plugga ekonomi eller marinbiologi, och framför allt – ta körkort.Tvillingarna Elin och Emma Nordström har mängder med framtidsplaner som de tänker göra till verklighet.I morgon firar de sin gemensamma 18-årsdag.

Elin och Emma Nordström föddes med bara en minuts mellanrum, och enäggstvillingar som de är, har de följt varandra mycket under uppväxten och de har ett speciellt band.

– Vi har samma humor, och jag kan förstå vad Elin tänker bara genom att titta på henne, säger Emma.

De har alltid umgåtts mycket och har gemensamma intressen och gillar att resa mycket. Men något de inte följer varandra i är skolan.

Elin börjar om några veckor sista året på samhälle ekonomi på Hedbergska, medan Emma börjar sista året på naturvetenskapliga programmet på Västermalm.

– Vi gillar inte riktigt samma sak där, jag har aldrig tyckt om naturkunskap, säger Elin.

Det innebar också att när de började på gymnasiet var det första gången de inte gick på samma skola.

– Det var lite ovant, men nu tänker man inte på det. Vi träffas ju väldigt mycket ändå, säger Emma.

Fortsatta studier

När 18-årsdagen nu hägrar är det en sak som de båda ser fram emot väldigt mycket – körkortet. Båda två har redan bokat in teoriprov och uppkörning och så klart är det en nervös väntan.

– Men det känns som att det kommer går bra, säger Emma med ett skratt.

Tittar vi längre in i framtiden vet båda vad de tänker göra efter studenten då det blir fortsatta studier.

– Jag har funderat på Uppsala, men jag vet inte riktigt vad jag ska plugga. Jag brukar skämta om att jag ska bli marinbiolog i Australien så det kanske blir det, säger Emma och skrattar.

– Jag vill plugga ekonomi någonstans, men det blir inte Uppsala för de hade inget sånt program, men kanske Lund, säger Elin.

Firar trippelt

Födelsedagen firar de inte bara dubbelt upp utan trippelt. I morgon blir det först familjemiddag på någon restaurang i Sundsvall. Familjen består av mamma Gun-Britt med sambon Torbjörn som bor i Matfors, pappa Tony med sambon Carina som bor i Granloholm, storebröderna Fredrik och Niklas samt lillebror Linus. Senare på kvällen bär det vidare ut på krogen med kompisarna. På lördag blir det sedan stort släktkalas i sommarstugan på Åstön.

– Vi har rätt stor släkt så det kommer nog bli mycket folk, säger Emma.

Dela
  • +1 Intressant!