Slarv

I förra veckan (24 oktober) skrev jag om folkhögskolan Brunnsvik som hotas av nedläggning och flytt till Borlänge. Jag noterade att en minskad kostnad på sex miljoner, som kan användas till undervisning, måste ses som ett gott argument för en flytt. I princip är det ett klokt argument. Det hade varit riktigt klokt om sparsiffran hade varit riktig. Nu har jag mött invändningar kring detta, som jag har svårt att gå förbi.

För den siffran bygger tydligen på förutsättningen att inga andra kostnader uppstår i Borlänge när skolan flyttar dit. Samtidigt har jag fått klart för mig att man på Brunnsvik erbjudit en betydligt lägre kostnad på cirka två miljoner om skolan bara tar hand om den del av lokalerna som man anser sig behöva.

Det lite skämmiga för mig är att dessa fakta redan fanns i den artikel i den socialdemokratiska partitidningen Aktuellt i politiken som jag då hänvisade till.

Det goda med att skriva offentligt är att man får veta när man har fel. På Dagbladets hemsida har saken också kommenterats. Precis som i artikeln nämns där att många känner sig lurade till skolan i Brunnsvik när den nu ska flyttas. Det är förstås olyckligt tänkte jag, men ibland måste beslut tas snabbt om verkligheten förändras snabbt. Men när grunden för beslutet är felaktigt, då är det förstås ingen ursäkt.

Jag ber i stället om ursäkt för att jag slarvade och hänvisar till det som ändå blev rätt i ovanstående ledare, nämligen den avslutande frågan kring Brunnsvik: varför hamnade vi där?

Dela
  • +1 Intressant!