Åhrbergs nystart

För några år sedan vaktade han Sirius mål i Superligan men valde sedan att varva ned.Nu laddar Tomas Åhrberg om – och i kväll inleder hans Granlo BK försäsongsmatchandet.– Nu blir det verkligen en satsning, säger Åhrberg.

Om en månad spelar Granlo BK premiär i Superligan mot regerande svenska mästarna Storvreta på hemmaplan.

I kväll spelar laget sin första träningsmatch den här säsongen då man möter division I-laget Jemtland i Östersund. Sedan väntar ytterligare två matcher den här helgen då GBK möter allsvenska Mora i Östersund i morgon och Gävle på hemmaplan på söndag.

– Fokus är på försvarsspelet och att vi ska vara rädda om bollen i anfallsspelet. Sedan är det alltid viktigt att vinna, vi vill gärna vinna varje match, säger tränaren Magnus Näsman.

I målet kommer ett av klubbens nyförvärv att få göra sitt första framträdande i Granlotröjan under helgen. Tomas Åhrberg hämtades från allsvenska Hagunda inför den här säsongen och ser fram emot debuten.

– Nu ska det bli kul att komma igång. Vi flyttade upp med familjen sista helgen i juli så vi har inte varit här så länge. Men det känns bra och även om det är mycket nytt så har jag kommit bra in i laget, säger han.

Åhrberg, född 1984, spelade med Sirius i Superligan för tre säsonger sedan innan han återvände till Hagunda där han spelat de två senaste säsongerna.

– När jag gick tillbaka till Hagunda så tränade och spelade jag för att det var roligt. Nu snäppar jag upp det en nivå och kör stenhårt. Nu blir det verkligen en satsning för att se hur bra man kan bli, säger han angående flytten till Sundsvall.

Med sig upp från Uppsala har han sambo och två små barn.

– Vi bodde 50 meter från tjejens föräldrar i Uppsala så det var nära till barnvakten då, nu är det lite längre, skrattar han.

• Vad var det som ändå fick dig att skriva på för Granlo och ta med familjen till Sundsvall?

– Jag ville komma till ett bra lag och spela i Superligan inför publiken som är här, det har alltid varit kul att spela i Sporthallen. Det var nästan publiken som gjorde att jag ville komma och få uppleva det trycket varje match.

I målet kommer Tomas Åhrberg att slåss med Peter Nothén och Niklas Bäckström den kommande säsongen.

– Det är tuff konkurrens från både Bäckström och Nothén men det sporrar bara. Dessutom tror jag att det behövs fler än en målvakt att sätta in. Som lag tror jag att vi har bra möjligheter, det känns som vi kan ligga och nosa runt slutspelsstrecket, säger han.

Magnus Näsman tror på sitt nyförvärv.

– Han sitter rätt i målet, är väldigt lugn och har bra utkast. Hans spel kommer nog att passa bra den här säsongen, han sitter rätt och täcker av ytor, säger GBK-tränaren.

Dela
  • +1 Intressant!