Andra raka förlusten

förlust i första derbyt. Ludvig Nilssons Timrå (vänster) inkasserade andra raka förlusten i träningsmatchen borta mot Modo. Tommy Stenqvist gav Timrå ledningen i första perioden men sedan vände Modo och vann med 4–1. Foto: LEIF WIKBERG/ÖA

Under förmiddagen blev han uttagen i J20-landslaget.Det firade Tommy Stenqvist med att göra Timrås enda mål i förlustmatchen mot Modo, 1–4.– Det var roligt att göra första målet, säger den 17-årige backen.

På morgonen blev han av Roger Rönnberg uttagen i det svenska J20-landslaget som ska resa till Tjeckien för en fyrnationsturnering. För motståndet står värdnationen Tjeckien, Ryssland samt Finland. Detta firade Tommy Stenqvist med att göra Timrås första och enda mål i träningsmatchen mot Modo.

– Det var en extra bonus. Jag fick veta att jag blivit uttagen tidigare innan matchen så det var extra roligt att göra mål, säger Tommy Stenqvist.

Timrå var det bättre laget i den första perioden, vilket bland annat ett massivt övertag i skottstatistiken visar på. Trots det så dröjde det ända tills det återstod drygt tre minuter av den första perioden. Backen Tommy Stenqvist drog då iväg ett dragskott från offensiv blålinje som letade sig in bakom Modomålvakten Berhnard Starkbaum. Ett mål som gjorde att Timrå kunde gå till periodvila som ledare.

– Vi kanske skulle ha gjort något fler mål i den första perioden, säger Tomas Montén.

I den andra perioden så var istället Modo det bättre laget och Ladislav Nagy kunde kvittera när han stänkte upp pucken i ena krysset bakom Daniel Bellissimo. Drygt sex minuter senare tog Modo ledningen genom provspelaren Dave Spina som enkelt kunde raka in pucken efter fint passningsspel i powerplay.

– 2–2 hade kanske varit ett rättvist resultat efter den andra perioden, säger Tomas Montén.

Joonas Lehtivouri utökade Modoledningen med drygt åtta minuter kvar av den tredje perioden efter ett distinkt slagskott. Mario Kempe kunde sedan fastsälla slutresultatet till 4–1 när det återstod 49 sekunder av matchen då han la in pucken i en tom Timråkasse.

– Vi känns lite starkare än Modo i den tredje perioden men då får vi ingen utdelning och istället får de ett mål och då tar det stopp lite grann för oss, säger Tomas Montén och fortsätter:

– Jag är såklart missnöjd med att vi förlorar matchen, men vi är ändå nöjda med att vi spelade bättre än vad vi gjorde mot Brynäs.

Inga nya skador?

– Nej, alla som påbörjade matchen avslutade den vilket är positivt, säger Tomas Montén.

Timrå får chansen till snabb revansch då lagen möts redan kommande onsdag då i E.ON Arena.

Modo Hockey–Timrå IK 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (16.53) Tommy Stenqvist (Robin Sterner).

Skott: 3–12. Andra perioden:

1–1 (8.21) Ladislav Nagy (Richie Regehr), 2–1 (14.29) Dave Spina (Per-Åge Skröder, Richie Regehr). Skott: 13–11.

Tredje perioden: 3–1 (12.41) Joonas Lehtivuori (Samuel Påhlsson, Marcel Müller), 4–1 (19.11) Mario Kempe (Samuel Påhlsson) mål i tom bur.

Skott: 7–13. Skott totalt: 23–36.

Utv, Modo: 4x2. TIK: 4x2.

Publik: 2500.

Dela
  • +1 Intressant!