Arbetet bakom drömvärvningen

Timrå IK presenterade sin största värvning i Niklas Nordgren under lagets ispremiär inför 2 000 åskådare.Nu berättar sportchefen Kent Norberg om det långa arbetet och spelet bakom den tunga forwardsvärvningen.– Det hade aldrig gått utan Niklas vilja att komma till Timrå, säger Norberg.

Redan när uppgifterna om Klotens ekonomiska problem och att Niklas Nordgren kunde köpas ut från kontraktet kom ut inledde Timrå IK jakten på drömvärvningen.

Nu, några veckor senare, har det långa arbetet betalat av sig och under lagets ispremiär i går kväll presenterade Timrå nyheten om att man skrivit kontrakt med Niklas Nordgren över 2+1 år.

– Det har varit en period där vi har försökt hitta en lösning, och till slut fick vi till det. Men jag vill poängtera att det aldrig hade gått utan Niklas vilja att komma till Timrå. Det är inte pengarna som har varit avgörande i det här, för då hade han aldrig valt att spela här hos oss, berättar Kent Norberg, sportchef i Timrå.

Även Modo har varit med i jakten på Nordgrens namnteckning – men Timrås ”helhetspaket” blev till slut avgörande för Niklas Nordgren.

Litar på varandra

– Det har varit en del pusslande och vi har haft en diskussion under en längre tid. Niklas och jag har haft bra kontakt i många år och vi har haft förståelse för varandras situationer.

• Ingår det någon form av vidare tjänst för Nordgren i föreningen när kontraktet är slut?

– Det är ingenting som är bestämt, men vi har bland annat diskuterat en eventuell trainee-plats. Jag har lovat Niklas att jag ska se vad jag kan hjälpa till med och vi litar väldigt mycket på varandra.

Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander utvecklar:

– Det är absolut ingenting som är klart, men vi har tittat på en helhetslösning för Niklas och hans familj. Niklas är en klok kille och han ser längre fram än de här åren. Det absolut viktigaste i det här har varit att hans familj påpekat att de vill bo här. Det är en stor poäng och en anledning till att vi väldigt gärna ville arbeta för att lösa det här. Att han varit så tydlig med att han vill spela här tycker jag är något som hedrar honom, säger Lars Nolander.

”Viktig värvning”

• Har ni jobbat extra mycket med sponsorer för att kunna lösa det här ekonomiskt?

– Det har varit mycket jobb bakom. Dels hade vi lite pengar kvar som vi kunde lägga på det här, sedan har vi haft en bättre försäljning i år jämfört med i fjol och det har också spelat in. Det är en blandning av många detaljer som gjort detta möjligt och det här är en stor värvning för Timrå IK.

Även sportchefen Kent Norberg ser det här som en stor värvning för klubben.

– Det är en väldigt viktig värvning i och med läget vi är i. Förra säsongen var till stora delar negativ förutom de sista tre, fyra veckorna. Sedan har vi valt att satsa på egna produkter i år och spelare som kommer härifrån och varit här tidigare. Vi har jobbat efter det och då är det också den vägen vi ska gå. Vi har följt en röd tråd i lagbygget och det känns jäkligt bra nu, säger ”Nubben”.

• Hur ser du på din trupp nu?

– Jag är nöjd. Vi har inte velat chansa på någonting, det har vi inte råd med, utan har följt de riktlinjer som vi satte upp tillsammans med styrelsen.

Konkurrenssituation

Så här kommenterar Kent Norberg de olika lagdelarna:

• Målvaktssidan.

– Om man ser på målvaktssidan så gjorde ”Jocke” en jäkligt bra kvalserie och Bellissimo likaså och han gjorde ett jäkligt bra VM. Det ser intressant ut på målvaktssidan.

• Backsidan.

– På backsidan har vi mycket nytt tillsammans med Robinson och Hedman som jag tycker var våra bästa backar i fjol. Kanske hade jag önskat att vi hade haft ytterligare en till back, men jag tror att ”Dallas” (Jesper Dahlroth) och Tommy Stenqvist kommer göra riktigt bra ifrån sig. Stenqvist kan bli en sensation om han får vara skadefri.

• Forwardssidan.

– På forwardssidan har vi en stor konkurrenssituation och där får tränarna ett jättejobb att hitta premiärtruppen. Det är unikt och fantastiskt att ha 17 forwards. Ingen skulle bli gladare än mig om någon av våra juniorer tar plats i premiärtruppen och petar undan någon av de andra.

Timrå IK:s trupp är klar – och Niklas Nordgren är den stora drömvärvningen som blev sann.

Dela
  • +1 Intressant!