Avgörande vecka för Tom Lidén

• Dragonsspelaren Tom Lidén har under en längre tid dragits med en magmuskelskada. Under den här veckan ska han öka träningsmängden och därefter tas ett beslut om hur hans närmaste framtid ska se ut. Foto: ARKIV/THERÉSE NY

Tom Lidén är ännu inte tillbaka efter sin skada.Nu väntar en testvecka innan man kan sätta upp en plan för när han kan vara tillbaka i spel.– Det blir avgörande för vart vi ska sätta målet, säger Lidén.

Sundsvall Dragons Tom Lidén har haft problem med en magmuskelskada ända sedan i julas och är ännu inte tillbaka i träning med en månad kvar till premiären av Basketligan.

I fredags hade han ett möte med sjukgymnasten Thomas Torstensson. Där bestämdes att Lidén ska trappa upp träningen under den här veckan.

Sedan tas ett beslut om fortsättningen.

– Absolut så är det på rätt väg, jag blir bättre och bättre. Den här veckan blir en liten testvecka för att se vad vi kan sätta för målsättning. Framförallt så kommer jag att testa att löpa ännu snabbare för att se om vi kan sätta målet mot premiären eller om vi måste sätta det längre fram, säger Tom Lidén.

Siktar mot premiären

• Hur ligger du till i träningen just nu?

– Nu har jag precis börjat med löpning på löpband för att få igång själva rörelserna för det har varit det stora problemet. Att hoppa har gått helt okej, men löpningen har varit mest smärtsam. Förhoppningsvis kan jag öka tempot på löpningen den här veckan.

Under veckan kommer Lidén, om allt går som det ska, att successivt öka belastningen.

– I fredags testade jag att springa snabbare och det gick bra. Förhoppningen är att klara de här första stegen och kanske kunna vara med i basketträning på en del övningar efter den här veckan. Vi ska utvärdera lite på fredag hur det har gått, säger han.

• Siktar du på spel i premiären?

– Ja, det är min målsättning i alla fall sedan får vi se vad experterna säger. Men för mig känns det inte omöjligt.

Nilsson opereras

Även André Nilsson kommer att vara ur spel en tid framöver då han ska opereras inom kort.

– Jag ska operera halsmandlarna och blir borta två veckor. Jag har haft mycket halsfluss och sådana grejer så det känns lika bra att ta bort dom så man slipper problemen i framtiden. Några träningsmatcher missar jag, men i längden så är det värt det, säger Nilsson.

I eftermiddag möter Sundsvall Dragons Jämtland Basket i en scrimmage, en form av träningsmatch, på bortaplan.

– Det känns bra, framförallt nu när vi är ganska få på träningarna. Det är bra att bryta av och få spela lite, säger assisterande coachen Adam Alexander.

Förutom Tom Lidén saknas Joakim Holmbäck-Forslund som är sjuk.

Dela
  • +1 Intressant!