"Är inte orolig"

• Nyförvärvet Emil Salon har haft en svag inledning i Sundsvall Dragons. Nu hoppas han på en vändning när Jämtland kommer på besök.

Emil Salon värvades från LF för att få fart på Sundsvall Dragons skytte. Men än så länge har guarden inte imponerat. Mot Jämtland hoppas han det lossnar. – Jag kan mycket bättre. Men jag är inte orolig. När man hittar flytet så brukar det rulla på, säger 27-åringen.

Emil Salon har gjort sig känd som en vass skytt och legat kring 40 procent när det gäller satta trepoängsförsök under de senaste ligasäsongerna.

Och det var mycket därför Sundsvall Dragons beslutade sig för att värva honom från LF Basket inför den här säsongen – för att tillföra ytterligare kvalité när det gäller skyttet.

Men än så länge har inte 27-årige Salon fått det att lossna. Här är hans statistik i de fem inledande matcherna:

• Uppsala (h): 4 poäng (2 av 4 tvåpoängsförsök, 0 av 3 trepoängsförsök, 0 av 2 straffar).

• Örebro (b): 11 poäng (2 av 6 tvåor, 1 av 3 treor, 2 av 2 straffar).

• Stockholm Eagles (h): 1 poäng (0 av 2 treor, 1 av 2 straffar)

• Norrköping (b): 6 poäng (2 av 5 tvåor, 0 av 2 treor, 2 av 2 straffar).

• Borås (b): 2 poäng (1 av 2 tvåor).

Vilket ger en skottprocent på 41.2 på tvåpoängsförsöken, 10.0 på trepoängsförsöken och 62.5 på straffarna.

Något som Salon av förståeliga skäl inte är nöjd med.

– Jag har väl inte haft de bästa matcherna. Jag kan mycket bättre. Men jag är inte orolig. När man hittar flytet så brukar det rulla på, säger Salon, och fortsätter:

– Och det handlar mycket om självförtroende också. Börjar man få lite flyt så brukar det flyta på liksom. Dessutom kommer det väl ta lite tid innan man kommit in i laget och alla har lärt känna varandra och lärt sig hur vi agerar där ute på planen.

• Vad tycker du om er inledning på seriespelet?

– Det var lite snöpligt att vi förlorade första hemmamatchen. Och sedan kunde vi ha gjort ett bättre jobb i Borås senast. Offensivt var vi bra, men det finns saker vi kan förbättra i försvaret och som vi pratat om efter den matchen. Till exempel att vi ska bli mer fysiska i försvarsspelet.

– Men sammantaget så har vi väl börjat helt okej och då känner vi fortfarande att vi är i den fasen att vi håller på att lära känna varandra. Vi vill höja oss ett snäpp inför fortsättningen.

• Dina tankar inför kvällens match mot Jämtland?

– Jämtland är ett bra lag som alltid spelar tuff och hård basket. Så det är verkligen ingen uppgift vi får ta lätt på. Och de har säkert fått självförtroende av segern mot Eagles senast. Så det gäller att vi gör en riktigt bra match för att kunna vinna.

Dela
  • +1 Intressant!