Dragons segrade igen

• Andreas Schreiber gjorde sju poäng i går.Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Tre matcher på tre dagar slutade med tre vinster för Sundsvall Dragons. Nu tar laget sikte på ligapremiären om en och en halv vecka. – Vi har lite att jobba på, säger Dragonscoachen Peter Öqvist.

Under helgen har Sundsvall Dragons arrangerat en träningsturnering hemma i Sporthallen. En turnering som Dragons vann efter vinster mot Nystad från Finland och Uppsala Basket. I går avslutades helgen med en vanlig träningsmatch mot Nystad. Även då blev det vinst för Dragons.

– Det var en seg start. Vi kom inte riktigt upp i den energi som behövs, men i och med att de tog ledningen så kom det lite gratis under matchen. Men den andra halvan såg mycket bättre ut, säger Peter Öqvist.

Om du ser tillbaka på helgen, vad är du mest nöjd med?

– Vi har gjort riktigt bra med poäng i varje match för att vara ett nytt lag, så anfallsspelet ser helt okej ut.

Men som alltid under en försäsong finns det saker att förbättra. Så är det även för de tvåfaldiga svenska mästarna Sundsvall Dragons.

– Vi kan inte riktigt de defensiva reglerna vi har. Vi går bort oss hela tiden, där behöver vi träna för att komma ihop som lag, säger Öqvist och fortsätter:

– Jag brukar säga att vi inte pratar nog mycket i försvaret, men de vet inte riktigt vad de ska prata om, vi är för färska. Då blir det lite osäkert på vad som gäller riktigt, så det blir lätt att det blir tyst där ute.

Sundsvall Dragons–Uppsala Basket 90–86 (44–48)

Poäng, Sundsvall Dragons: Andreas Schreiber 23, Michael Cuffee 22, Hlynur Baeringsson 20, Alex Wesby 11, William Gutenius 7, Jakob Sigurdarson 4, Emil Salon 3.


Sundsvall Dragons–Nystad 87–82 (16–20, 18–24, 27–22, 26–16)

Poäng, Dragons: Alex Wesby 23, Jakob Sigurdarson 20, Michael Cuffee 18, Hlynur Baeringsson 11, Andreas Schreiber 7, Markus Williams 4, Joakim Holmbäck-Forslund 2, Daniel Eliasson 2.

Dela
  • +1 Intressant!