Dragons vände efter svag start

Efter en svag start växlade Sundsvall Dragons upp och körde över nykomlingen från Stockholm. En fotskadad islänning levererade ett imponerande skytte. – Det går åt rätt håll, säger Jakob Sigurdarson.

Efter bara några minuter ledde nykomlingen Stockholm Eagles med 8–0 mot Sundsvall Dragons i Sporthallen och hemmalaget såg ut att gå en tung kväll till mötes.

Men efter underläge med 16–21 efter den första perioden vaknade hemmalaget till liv – ordenligt.

Efter periodsiffrorna 27–15, 20–17 och 31–18 under de tre resterande perioderna vann hemmalaget med hela 94–71 till slut.


Sigurdarson poängbäst

Poängbäst var en fotskadad islänning vid namn Jakob Sigurdarson. Dragons skarpskytt stod för 24 poäng i matchen och levererade hela sex trepoängare.

Bland annat satte han tre snabba treor när hemmalaget gjorde ett ryck i den tredje perioden.

– Efter första quartern började vi spela bra försvar och de gör bara 15,17 och 18 poäng på de tre sista. Vårt försvarsspel gör att vi får en del enkla poäng, säger Sigurdarson som efter matchen satt och kylde sin onda fot i omklädningsrummet.


Foten kändes lite

Den fot som satte stopp för spel i premiären mot Uppsala verkar han nu inte störas speciellt mycket av.

– I dag kändes det inte så mycket, det var lite mer mot Örebro. Jag kör rehab varje dag och det kommer att ta lite tid, men det går åt rätt håll, ler Dragonsguarden.

– Jag har inte samma styrka i foten som vanligt så jag får inte full explosivitet när jag skjuter, men skotten kändes bra i dag, fortsätter han.

Jakob Sigurdarson var inte ensam om att producera i hemmalaget.

Alex Wesby (19), Hlynur Baeringsson (14) och Michael Cuffee (22) imponerade även dem.

– Vi delade med oss av bollen i dag och satte fart på den i anfallsspelet, vi satte fart på bollen och gjorde det extra passet, säger Cuffee.


Öqvist nöjd

Hemmacoachen Peter Öqvist var nöjd med sina fyra nyckelspelare.

– Cuffee, Wesby, Jakob och Hlynur gör precis det dem ska göra och vi stoppar upp 94 poäng på tavlan, säger Öqvist.

Han fick fart på sitt hemmalag efter den tröga starten då Stockholm dominerade.

– De kom ut riktigt bra och vi kommer ut nervöst igen, vi behöver lära oss att slappna av lite. Men jag är jätteglad över vinsten för Stockholm är ett bra lag, säger Peter Öqvist.

Stockholm Eagles är en nykomling som pratat om att sikta mot guldet redan första säsongen i Basketligan, men mot Sundsvall Dragons hade laget i slutändan ingen chans.

– Vi spelar väl kanske en och en halv bra quarter, sedan är det klasskillnad och vi blir utspelade helt enkelt, säger säger gästernas coach Ronnie Christensen.

– Sundsvall visar att dem är ett topplag.

Dela
  • +1 Intressant!