Jagar femte finalen

• Amerikanen Alex Wesby anlände i går till Sundsvall. Tidigare har han spelat fyra SM-finaler med Dragons – nu inleds jakten på en femte.

Fyra säsonger – fyra finaler. Alex Wesbys facit i Sundsvall Dragons är smått otroligt. Nu är finalkungen tillbaka för att ordna nya mästerskapsflaggor till Sundsvall. – Vi har haft en bra kemi, säger amerikanen.

Amerikanen Alex Wesby har spelat i Sundsvall Dragons under fyra säsonger och vid samtliga tillfällen har laget gått till SM-final.

Vid två tillfällen har det slutat med att Sundsvallslaget fått höja SM-bucklan och vid det senaste guldet, säsongen 10/11, var han lagkapten och blev utsedd till Basketligans MVP.

Nu är Wesby tillbaka med nytecknat treårskontrakt.

Om han lyckas hålla sin trend i Sundsvall vid liv väntar det några spännande säsonger för publiken i Sporthallen.

– Det är ju det jag hoppas, men det är stor press. Jag tar ett år i taget och ska kämpa och träna hårt, säger Wesby som kom till Sundsvall natten mot torsdagen.

• Hur förklarar du ditt facit i Dragonslinnet?

– Åren här har varit bra och vi har haft en bra kemi. Det finns många positiva minnen, en del dåliga också, men framförallt många bra.

Det gångna året tillbringade han i holländska GasTerra Flames och säsongen där slutade med en förlust i semifinalserien.

– Förra året var en bra erfarenhet och en annan sorts basket. Laget var bra och jag trodde att vi skulle vinna, men vi klickade inte som lag. Min egen säsong var ganska bra men som alltid när man inte når sina mål så blir man besviken, säger han.

Den här sejouren i Dragons inleddes i ett högt tempo med ett tufft fyspass på morgonen i går innan Wesby åter klev in i Sporthallen för ett basketpass under eftermiddagen.

I dag lär han få några minuter på golvet när Jämtland Basket kommer på besök i Sporthallen (se separat artikel).

– Nu är jag här tidigt och har tid på mig att komma in i rytmen. Som lag ska vi försöka hitta kemin. Än så länge vet jag inte så mycket om laget eftersom det är många nya, men i dag får jag se en glimt, säger Wesby som åtminstone känner till ett av nyförvärven då han tidigare i karriären spelat mot amerikanen Michael Cuffee.

Själv har Wesby skrivit på ett långt kontrakt med Sundsvall Dragons den här gången.

Avtalet sträcker sig över tre säsonger.

– Jag var väl mer inne på två år från början, men nu blev det tre och jag tar ett år i taget, säger han.

• Kan det bli så att du avslutar karriären här?

– Just nu tar jag ett år i taget, så jag har inte tänkt på det. Jag vet inte hur länge jag kommer att spela och sedan kommer det bero på familjen vart vi ska vara i framtiden.

Familjen är ännu inte på plats utan är kvar i Österrike där sommaren har tillbringats, men inom kort kommer även resten av familjen Wesby att anlända till Sundsvall.

– Att det blev Sundsvall berodde till stor del på familjen, det är viktigt att alla är glada och trivs för då går allt så mycket lättare. Sundsvall är bra för barnen och dessutom har min flickvän många vänner här, säger Wesby som än så länge inte har någon större uppfattning om årets upplaga av Sundsvall Dragons eller konkurrensen i Basketligan.

– I början gissar alla hur det ska gå och det gäller att få till kemin. Men vi har ett bra lag som kan konkurrera och slåss om det, säger han.

Om inte annat så talar historien för att Sundsvall Dragons får spela ännu en SM-final i vår.

Dela
  • +1 Intressant!