Jakob redo för spel

• Dragons isländske stjärna Jakob Sigurdarson (t.h.) missade ligapremiären hemma mot Uppsala. Men nu är han redo för spel igen och finns med i truppen som ska möta Örebro i kväll. Foto: ARKIV/LEO SELLÉN

Sundsvall Dragons förlorade premiären mot Uppsala. Men med Jakob Sigurdarson tillbaka i laget hoppas man på att första segern kommer. – Det ska bli väldigt kul att spela match igen. Förhoppningsvis kan vi göra en bättre insats än i premiären och ta med oss en seger hem, säger den isländske guarden inför bortamatchen mot Eco Örebro.

När basketsverige.se presenterade årets upplaga av Basketligaranken, där tretton experter rankat samtliga spelare i årets Basketliga, så var det en Sundsvall Dragons-spelare som förärades med förstaplatsen, nämligen Jakob Sigurdarson.

Det visar på hur stor betydelse den isländske guarden har för sitt lag och vilket stort avbräck det var för laget att man tvingades ställa upp utan honom i premiären hemma mot Uppsala i fredags.

En stukad fot hindrade Sigurdarson från spel och han led på läktaren under matchen som Dragons förlorade med 74–80.

– Det var jobbigt att följa matchen från läktaren. Speciellt nu när vi förlorade. Och det var mycket mer nervöst än när man själv spelar, säger han och tillägger:

– Och det kändes väldigt tråkigt att inte kunna spela när man såg att det var fullt med folk på läktarna och en sådan bra stämning.

• Vad tycker du om ert spel i premiärmatchen?

– Vi kan spela mycket bättre både i defensiven och offensiven. Jag tycker vi spelade lite långsamt i offensiven, men det kan ha att göra med att vi inte lärt känna varandra riktigt än. Och defensivt gjorde vi för många misstag. Mot ett så pass bra skjutande lag som Uppsala så har man inte råd att göra så många misstag om man ska kunna vinna.

Men till säsongens andra match, borta mot Eco Örebro i morgon, är Sigurdarson tillbaka i spel.

Något som både han själv och coachen Peter Öqvist gläds åt.

– Om inte Jakobs fot svullnar upp något så ska han kunna spela, för han kunde ju träna i dag (läs: i går). Och det känns naturligtvis jättebra att ha honom tillbaka i laget, säger Öqvist.

– Ja, det kändes bra på träningen, så jag ska kunna spela. Och det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli väldigt kul att spela match igen. Förhoppningsvis kan vi göra en bättre insats än i premiären och ta med oss en seger hem, avslutar Sigurdarson.

Dela
  • +1 Intressant!