Redo för comeback – i Orongo Dragons

spelar på söndag. Sundsvall Dragons-spelaren Tom Lidén är redo för comeback. Planen är att han ska spela med Orongo på söndag för att få matchträning. Foto: ARKIV/MATS OLSSON

Tom Lidén har inte spelat en enda match den här säsongen. Nu närmar sig comebacken och på söndag spelar Lidén med Orongo Dragons. – Det ska bli fruktansvärt roligt, säger han.

Dragonsspelaren Tom Lidén har under en längre tid haft problem med en magmuskelskada och inte kommit till spel den här säsongen.

När det i mitten av september stod klart att Lidén fått ett bakslag i sin rehabilitering och skulle saknas under inledningen av säsongen valde klubben att plocka in landslagsspelaren Andreas Schreiber på ett två månader långt kontrakt.


Vill inte riskera bakslag

Nu närmar sig Tom Lidén en comeback och på söndag är tanken att han ska få speltid i Orongo Dragons i Basketettan när laget tar emot Akropol på hemmaplan.

– Ja, det är bestämt. Det ska bli fruktansvärt roligt. Bara träningarna jag varit med på nu har varit sjukt roliga när jag kunnat träna utan att känna smärta, säger Lidén.

• Hur mycket är du redo att spela?

– Vi har inte pratat om något sådant exakt men det kommer inte bli 40 minuter utan någon typ av mjukstart. Jag tränar inte riktigt på hundra procent, jag tar det fortfarande lite försiktigt för att inte få något bakslag.

Tom Lidéns rehabilitering har gått framåt ordentligt den senaste tiden.

– Det har gått riktigt bra. Jag är inte hundra procent ännu men så gott som, i alla fall spelduglig, och det här blir en liten försmak innan jag går på och spelar med Dragons, säger Tom Lidén.

• När hoppas du kunna göra comeback i Basketligan?

– Vi har inte satt något specifikt datum men själv har jag som mål att spela nästa match vilket är nästa fredag. Då har jag en vecka till på mig att komma in och få flytet och rytmen. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir, men jag känner att kroppen är redo för det.


"LF har spelat upp sig"

I kvällens match mot LF Basket finns inte Tom Lidén med på golvet.

LF Basket ligger inför kvällens match placerade på den sista slutspelsplatsen efter sex omgångar med tre vinster och lika många förluster.

– Det ska bli en rolig match. Jag tror att det blir en tuff match, de här 60-mila derbyna brukar bli det. Jag tycker att LF har spelat upp sig varje gång jag sett dem och det är ett bra lag, säger coachen Peter Öqvist.

Dela
  • +1 Intressant!