Schreiber är redo för en ny utmaning

• I går gjorde Andreas Schreiber sitt första träningspass som en Sundsvall Dragons-spelare. Schreiber har kommit överens med Dragons om ett tvåmånaderskontrakt.

Det blev varken spel i utlandet eller i Luleålaget LF Basket. Istället skrev Andreas Schreiber på för Sundsvall Dragons. De närmaste två månaderna spelar landslagsmannen för klubben.

Landslagsspelaren Andreas Schreiber blev i går klar för Sundsvall Dragons under de kommande två månaderna då han kliver in som ersättare för skadade Tom Lidén.

Schreiber spelade i den spanska andraligan under förra säsongen, hans första år som proffs efter collegespel i USA.

Nu ser han fram emot spel i Basketligan.

– Det ska bli kul. Målet var egentligen inte ligan men nu är jag tacksam över att få spela här. Det känns som jag kommer till en bra plats och ett bra lag, säger han inför sitt första träningspass med sin nya klubb.

Schreibers sikte var inställt på spel i utlandet den här säsongen men en skada satte stopp för de planerna.


Skadefri

– Sista matchen i Spanien förra säsongen pajade jag ljumsken och vilade innan jag åkte iväg med landslaget. Där kände jag direkt att det inte fungerade så jag vilade två-tre veckor till. Sedan dess har jag varit med landslaget och nu känner jag ingenting, säger han.

LF Basket var länge med i matchen om Andreas Schreibers namnteckning. Tanken var att han skulle träna med klubben men förhandlingarna drog ut på tiden och istället dök han upp i Sundsvall.


Har coachats av Öqvist

– Nu är jag i Sundsvall de kommande två månaderna, sedan får vi se vad som händer. Om de vill förlänga handlar det ju bland annat om pengar, och sedan hoppas de så klart att Tom ska komma tillbaka. Det är inte så att jag ska ta hans plats utan jag ska försöka ta en egen plats i laget, säger han.

• Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Atletisk, kan skjuta mid-range, är en bra returtagare och spelar ganska hårt i defensiven. Ibland för hårt.

Sundsvall Dragons coach Peter Öqvist har tidigare coachat Schreiber i olika ungdomslandslag.

– En snabb och rörlig insidespelare och jag tror att han kommer att passa vårt spel bra. Han är ganska atletisk och duktig nära korgen. Jag tror att det här passar oss alldeles utmärkt, säger han om värvningen.

 • Snittade 7,1 poäng i fjol

  Namn: Andreas Schreiber.

  Född: 1987.

  Längd: 206 cm.

  Vikt: 115 kg.

  Statistik i fjol: Snittade 16,8 minuters speltid per match, 7,1 poäng och 4,1 returer i den spanska andraligan med CB Tarragona förra säsongen.

  Tidigare klubbar: Täby, KFUM Söder, Brentwood Highschool, University of Pennsylvania, CB Tarragona.

Dela
 • +1 Intressant!