Släkten värst i jämn toppfight

• Michael Cuffee gjorde en suverän match för Sundsvall Dragons och producerade 32 poäng borta mot Borås. Den här kvällen räckte det inte hela vägen utan Borås är fortsatt obesegrat efter 105–102. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Efter tre raka segrar tog det stopp. Trots 102 poäng framåt förlorade Sundsvall Dragons med tre poäng mot obesegrade Borås. – 102 poäng på bortaplan måste räcka för att vinna, säger coach Peter Öqvist.

Borås vägrar förlora i Basketligan den här säsongen.

Sundsvall Dragons gästade Borås med tre raka segrar – men där tog det stopp.

Trots 102 poäng framåt och grepp i halvtid så drog Borås längsta strået och vann med 105–102.


27 poäng av Miller

Och jodå, släkten är som bekant värst.

De tre bästa poänggörarna i Borås var följande:

• James Miller Jr, 27

• Michael Palm, 19

• Terrence Oglesby, 18

Trots förlusten var inte Dragonscoachen Peter Öqvist allt för nedslagen.

– Det var en ruggigt fin basketmatch och det var riktigt hög nivå på alla prestationer. Samtidigt som man kan önska sig en bättre defensiv ska man komma ihåg att Borås är väldigt skickligt offensivt. Det är små marginaler, men gör man 102 poäng på bortaplan så måste det räcka för att vinna. Det är helt klart att vi måste göra en bättre defensiv match, säger Peter Öqvist.

Dragonscoachen hittar även en annan förklaring till förlusten och en detalj som laget måste jobba med framöver.

– Vi har 19 turnovers och det är för mycket. Självklart går några till Borås försvar, men vi slänger bort för många bollar i den här matchen.

Senast vann Dragons borta mot Norrköping Dolphins vilket är en fin skalp – och laget skakade om obesegrade Borås rejält.

– Det var en väldigt bra basketmatch och vi gör en bättre offensiv match än mot Norrköping. Samtidigt var vi bättre i defensiven mot Norrköping, säger coach Peter Öqvist.


32 poäng av Cuffee

Dragons bäste poänggörare den här kvällen var Micahel Cuffee som gjorde imponerande 32 poäng – men Peter Öqvist hyllar även lagkaptenen Alex Wesby minst lika mycket.

– Cuffee är riktigt bra, men Wesby gör en enastående match och sedan får man inte glömma Hlynur (Baeringsson) heller. Han sliter stenhårt, tar många returer och gör en jättebra match, säger Peter Öqvist.

Efter två raka bortamatcher kan nu Sundsvall Dragons vända hemåt – och på tisdag gästas laget av rivalen Jämtland.

Dela
  • +1 Intressant!