”Stort steg framåt”

• Hlynur Baeringsson (t.v.) delar lagkaptensrollen med Alex Wesby och mot ecoÖrebro ledde islänningen sitt lag till seger. Säsongens första seger är ett faktum via 92–72 på bortaplan. Foto: ARKIV/LEO SELLÉN

Jakob Sigurdarson gjorde comeback – då tog Sundsvall Dragons säsongens första seger. ecoÖrebro besegrades med 92–72. – Vi tar ett stort steg framåt, säger coach Peter Öqvist.

Förlust i premiären hemma mot Uppsala – det fick ecoÖrebro sota för när Sundsvall Dragons vann med 92–72.

Segern grundlades främst i den första halvleken då Dragons gick fram till en ledning med 20 poängs marginal och en av de poängstarkaste spelarna var Jakob Sigurdarson som gjorde comeback efter sin fotskada.

– Jakob var väldigt bra, han gör en riktigt bra match, berömmer Dragonscoachen Peter Öqvist, som nu hoppas att Sigurdarsons fot inte får några bakslag efter matchen.

– Det var ju första matchen för honom efter skadan och jag hoppas att allt är okej.

Sigurdarson inledde matchen piggt och gjorde några snabba poäng direkt i början av matchen.


Baeringsson var pigg

En av lagets kaptener, Hlynur Baeringsson, lyfte sig under matchen och blev poängbäst på 22 poäng.

Coach Öqvist anser att hans lag gjorde en betydligt bättre match jämfört med premiären.

– Det här var en bra match och vi tog ett stort steg framåt. Vi har bra fokus och aggressivitet och det ledde till att vi fick göra några enkla poäng. Vi var aggressiva i försvarsspelet och det tog vi med oss upp i anfallet.

• Skulle du säga att det var som natt och dag jämfört med premiären?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är inne i en lärande process och man ska komma ihåg att förlusten i premiären var vår första. Vi vann matcherna under försäsongen och ibland kan det vara bra att åka på en torsk.

Sundsvall Dragons fick en relativt behaglig andra halvlek med en ledning på 20 poäng – men ecoÖrebro bjöd upp till dans under matchens sista 20 minuter.


En förbättrad Salon

– De kom upp med press och då blev vi lite passiva, men vi kunde bevaka vår ledning även om de krympte den till 14 poäng. Vi gjorde det bra och samlade ihop oss, säger Peter Öqvist.

Emil Salon var en av spelarna som gjorde en uppryckning jämfört med premiären och svarade för nio poäng.

– Emil tog ett steg i rätt riktning, säger Peter Öqvist.

Dela
  • +1 Intressant!