Styrkebeskedet

• Jakob Sigurdarson visade vägen för sitt Dragons. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Sundsvall Dragons tog tredje raka segern borta mot Norrköping. Samtidigt skickade Dragons ner guldkandidaten under slutspelsstrecket. – Resan är igång, säger coach Peter Öqvist.

Sundsvall Dragons grundlade segern borta mot Norrköping Dolphins under den första halvleken.

– Vi gör en väldigt bra match och spelar precis som vi vill i första halvlek där vi för matchen, säger Peter Öqvist.

Laget såg till att skaffa sig en ledning på nio poäng – och den marginalen visade sig bli avgörande i slutet av matchen när Norrköping åt sig ikapp.

– Sista två och en halv perioderna bromsar Norrköping upp oss och de tar över. Det som glädjer mig väldigt mycket är att vi ändå klarar av att vinna matchen. Det är en styrka och jag trodde att det skulle vara för tidigt på säsongen för att vi skulle kunna fixa att spela på villkor som vi inte gillar, berömmer Dragonscoachen.


Stora skott från Jakob

Bland annat ställdes Sundsvall Dragons mot ex-draken Pavel Ermolinskij, men han hade precis som övriga i Norrköping en tung kväll – och faktum är att guldkandidaten befinner sig under slutspelsstrecket med bara en seger på fyra matcher.

Frågan är när Norrköping inledde en säsong så pass tungt som i år.

– Det är ett bra lag vi möter men vi vinner för att vi gör en bra match och dessutom sätter Jakob några stora skott i slutet av matchen. Det var en riktigt bra basketmatch mellan två bra lag, säger Peter Öqvist.

Tittar man på speltiden kanske man förvånas över att Alex Wesby bara hade drygt 28 minuters speltid.

– Han hamnade i tidig foulnöd och fick sitta en del på bänken. Det är sådant som kan ställa till det för ett lag tidigt under säsongen men vi kämpar och gör det väldigt bra.


Borås borta i morgon

Sundsvall Dragons inledde säsongen med en förlust hemma mot Uppsala – sedan dess har laget tagit tre raka segrar och har börjat trumma igång så sakteliga.

– Vi lär oss hela tiden, lagen vi möter visar oss våra svagheter. Det är en lång väg att gå men resan är igång, säger Peter Öqvist.

Sundsvall Dragons kunde därmed sätta sig på bussen utan några nya skavanker och med en imponerande seger mot Norrköping i ryggsäcken.

Redan i morgon väntar en ny bortamatch då laget gästar Borås.

Dela
  • +1 Intressant!