Talangerna tog chansen

Det var doldisarna som klev fram och såg till att Dragons spelade propagandabasket när Jämtland krossades med 106–78. William Gutenius matchades hårdast av alla och han tog coach Öqvists uppmaning på allvar. – Jag var nervös, men det här var riktigt nice, säger han.

Sundsvall Dragons krossade Jämtland i derbyt och gjorde över 100 poäng för andra matchen i rad.

I halvtid hade dock Dragons inte glänst nämnvärt – men andra halvlek och sista tio minuterna i synnerhet, ja, då visade laget mästartakter.

Hjältarna hette inte Jakob Sigurdarson, Hlynur Baeringsson eller Alex Wesby.

Den här kvällen var det spelare som William Gutenius, Emil Salon, Joakim Holmbäck-Forslund, Daniel Eliasson och Philip Ejenstam som klev in och kastade i Dragonspoäng i parti och minut.

Gutenius spelade en match han sent lär glömma – han matchades hårdast av alla spelare med drygt 30 minuter och var högeffektiv.

– Det var rekord när det gäller speltid för mig. När André (Nilsson) var sjuk så visste jag att jag skulle få chansen och jag ville verkligen ta för mig och visa upp mig. det var nervöst när jag kom in från bänken. Då gjorde jag allt för att ta ett steg till och steppa upp, och det här var riktigt nice. Allt flöt på väldigt bra, säger William Gutenius.


Salon tog chansen

I halvtid fick han ett råd från coach Peter Öqvist och det tog han verkligen till sig.

– Jag sa åt honom att kliva ut som en fem säsonger äldre ligaspelare i andra halvlek. Det var riktigt roligt med William i kväll och vi fick se flera jättefina individuella prestationer, men laget är ordet i kväll. Våra rutinerade spelare tar ett enormt ansvar, samtidigt som våra ynglingar verkligen kliver in och tar chansen och bidrar med en fantastisk energi, säger Peter Öqvist och fortsätter:

– Vi sätter här och är känslosamma nu efter en sådan här match, men jag älskar idrott som mest när folk kliver in och lyckas så bra som man kanske inte trodde att de skulle kunna göra.

En annan spelare som tog chansen var nyförvärvet inför den här säsongen, Emil Salon.

Salon har haft en tung inledning på säsongen, men i andra halvlek klev han fram och blev Dragons näst bäste poänggörare med 17 poäng.


"Såg ut som Lakers"

– Det var oerhört skönt att få sätta några skott och visa att jag kan spela basket, säger Emil Salon efter krossen mot Jämtland.

Sundsvall Dragons sista tio minuter av matchen kan ha varit lagets bästa minuter den här säsongen.

32 poäng producerades och klubben visade att man har unga spelare som verkligen kan kliva in och ta för sig.

– Vi gör en bra match och det som plussar på extra är energin från ynglingarna. Sedan var det jättekul att se Salon och Gutenius lyckas så här pass bra, säger Peter Öqvist.

Jämtland blev utspelat efter noter och coach Dennis Aulander kunde bara tacka för uppvisningen.

– Ett tag såg de faktiskt ut som Los Angeles Lakers. Det är bara att gratulera Sundsvall till en stark prestation, de gör en fantastisk basketmatch, säger Aulander.

Dela
  • +1 Intressant!