"Det är klart att jag ångrar mig"

talar ut. Thomas Almqvist är ordförande i Norrlands Travsällskap och var en av personerna som befann sig på spelklubben där polisen gjorde en razzia. Nu väljer Almqvist att tala ut om händelsen och hur besöktet skadat hans namn. Foto: EVA-LENA OLSSON

Thomas Almqvist var en av gästerna när polisen gjorde sin razzia mot pokerklubben. Nu ger Norrlands Travsällskaps ordförande sin syn på saken. – Jag skulle aldrig ha gått dit, det är klart att jag ångrar mig och det var en dum grej, säger han.

Det var förra lördagskvällen som polisen slog till mot en pokerklubb i centrala Sundsvall som misstänks syssla med illegal verksamhet.

Bland personerna som fanns i lokalen var travkusken Robert Bergh, men det fanns fler med anknytning till Bergsåkerstravet.


Fick inte röra något på borden

Norrlands Travsällskaps ordförande Thomas Almqvist kom i samma sällskap som Bergh och nu väljer han att berätta om händelsen.

– Efter travet på Bergsåker bestämde jag och en kompis att gå ut och äta. På samma ställe satt Robert Bergh och åt vid ett annat bord. Vi satt oss vid samma bord senare och började snacka. Sedan kom det upp om vi skulle gå upp på pokerklubben och spela lite kort vilket vi senare gjorde, säger Almqvist.

Han tillägger:

– Efter väldigt kort tid så kom polisen in och sa att det var razzia. De talade om för oss att sitta still och inte röra något på borden, men de sa också åt oss att vi spelare inte var misstänkta för något utan bara var vittnen.

• Hade du varit där tidigare?

– Ja, jag har varit där några gånger och jag visste om vad det var för klubb. Däremot tycker jag inte att bilden som kommit fram varit nyanserad. Jag förstår att folk är nyfiken på vad det är för konstig spelklubb som nästan skulle kunna vara mittemot casinot. Det är en pokerklubb som arrangerat turneringar och så kallade cash games. Mer än så är det inte.

• Hur har den här händelsen påverkat dig?

– Det är klart att jag grubblat en del, men jag överlever. Det var olämpligt och inte moraliskt rätt av mig att gå dit och det är klart att jag ångrar att jag skulle sticka in snoken där. Men gjort är gjort och nu vill jag lägga korten på bordet. Jag har pratat personligen med alla i styrelsen och även skickat mail till alla anställda på banan där jag berättat min version.


Vill fortsätta som ordförande

Thomas Almqvist har varit ordförande hos Norrlands Travsällskap i 1,5 år och han vill gärna fortsätta sitt jobb.

– Vill de att jag fortsätter så vill jag stanna på mitt uppdrag. Men är det så att de inte har något förtroende för mig så kommer jag att sluta.

• Vad har du fått för reaktioner från Bergsåker?

– De vill att jag stannar kvar på min post och jobbar vidare. Jag känner verkligen stödet från banan och har de förtroende för mig vill jag som sagt fortsätta. De har pratat mycket med mig och de har ställt upp för mig.

• Har händelsen skadat ditt namn?

– Så är det absolut. Det blir mycket snack i trav-Sverige och det kommer att storma ett tag. Det var en dum grej att gå dit, men jag kan inte ha det ogjort.

Thomas Almqvist har på senare år haft stora framgångar som hästägare till två derbyvinnare. 2011 vann Beau Mec stora travderbyt och i år var det Red Red Red som lyckades ta hem Derbystoet.

Dela
  • +1 Intressant!