Detaljerna som GBK måste bli bättre på

bottenplaceringar. Granlo leder serien – men i "special teams" har laget dåliga placeringar. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

En drömstart på Superligan och serieledning.Men i "special teams" är Granlo ett av seriens sämsta lag.– Det håller inte i längden, säger tränaren Magnus Näsman.

Granlo BK har fått en strålande start på debutsäsongen i Superligan och leder serien efter sex spelade omgångar.

Men i box- och powerplay har laget inte fått spelet att stämma.

På tio numerära överlägen har Granlo endast gjort två mål. Både till antalet mål och procentmässigt innebär det att laget är näst sämst i serien enligt Innebandymagazinets statistik. Endast Helsingborg som gjort ett mål på sex powerplay är sämre inför gårdagskvällens matcher där Falun mötte Mullsjö och Caperiotäby spelade mot AIK.

I boxplay är GBK tolva i serien med en procent på 55,56. GBK har släppt in fyra mål på nio numerära underlägen så långt den här säsongen.

– Den här veckan har vi tränat mycket på det. Inför säsongen pratade vi om att man måste vara bra i de två spelformerna för att göra en bra säsong. Än så länge har det gått bra ändå men det kommer inte att hålla i längden, säger tränaren Magnus Näsman.

Framförallt är det spelet i powerplay som behöver förbättras anser GBK-tränaren. Näsman tycker att spelet varit okej i powerplay men att laget inte lyckats sätta chanserna, och de senaste dagarna har ett antal nya varianter tagits fram inför dagens möte med Pixbo.

– Under veckan har vi testat lite olika alternativ och bland annat så brukar vi variera mellan att spela med "Bulan" (Jonas Berglund) och Jernberg (Daniel) framför mål, säger Näsman.

De spelare som matchats hårt i powerplay så långt är Robin Nilsberth, Johan Samuelsson, John Lehnberg, Patrik Svensson och just Berglund och Jernberg. Dessutom är Kristoffer Asp en spelare som är aktuell för den spelformen.

– Ingenting är klart utan jag har funderat under hela veckan på hur vi ska sätta ihop det. Vi får se hur vi inleder i powerplay, sedan kan det bli ändringar, säger Magnus Näsman.

I dag gästar serieledande Granlo tabelltvåan Pixbo Wallenstam från Göteborg. Granlo får klara sig utan magsjuke Peter Nothén och knäskadade Tomas Helin. Dessutom stoppas Patrik Fransson från spel på grund av den magmuskelskada han dragits med under en tid.

– Först och främst är det en fantastisk värdemätare igen. Pixbo är ett lag som ska vara däruppe och som är en av favoriterna till att vinna guld, säger Magnus Näsman.

Dela
  • +1 Intressant!