Drakcupen fortsätter slå rekord

• Cupgeneral Tommy Jansson och cupmajor Tor Brandoné var tvugna att stänga anmälningarna.

Drakcupen i fotboll arrangeras för fjärde året.Precis som tidigare säsonger så har det ett deltagarrekord slagits. 155 deltagande lag kommer på besök.– Vi har fått stänga anmälningarna och tacka nej till lag som velat varit med, säger cupgeneralen Tommy Jansson.

10 augusti går turneringen, som är för killar och tjejer mellan 8 och 14 år av stapeln. Sedan starten för fyra år sedan har turneringen vuxit med stormsteg för varje år. Det började med 26 lag första året och nu är det alltså 155 lag som är anmälda, men siktet finns högre inställt hos cupgeneralen.

– Vi siktar mot att kunna locka hit utländska lag redan nästa år. Vi har inte gjort det tidigare för att vi har velat etablera turneringen lokalt först, men nästa år hoppas vi få hit utländska lag, säger Tommy Jansson.

Stockholmslag besöker

Majoriteten av de anmälda lagen är från närområdet kring Sundsvall men det finns även långväga gäster. Bland annat så kommer lag från IFK Österåker utanför Stockholm samt lag från Trosa IF på besök.

– Vi har totalt 37 lag som kommer att övernatta på antingen hotell eller på skola, säger cupmajoren Tor Brandoné.

”Cupen känns familjär”

Många lag väljer att återkomma till Drakcupen år efter år och cupmajoren Tor Brandoné tror sig veta orsaken.

– Det är många som återkommer för helhetsupplevelsen. Det finns så mycket att göra utanför själva turneringen eftersom det samtidigt är Drakfestivalen, säger han och Tommy Jansson fyller i:

– Cupen känns familjär, ligger rätt till i tiden med ungefär två veckor kvar till skolstart. Många ser det här som en minisemester som avslut på sommaren.

Dela
  • +1 Intressant!