Ånges målvakt provtränar med Gefle IF

• Lloyd Saxton har tidigare provtränat med GIF Sundsvall. Nu får han chansen i ett annat, allsvenskt lag: Gefle IF. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Han har redan tränat med GIF Sundsvall under säsongen. Nu har Ångemålvakten Lloyd Saxton fått chansen att provspela med allsvenska Gefle. – En bra chans för mig att visa hur bra jag är, säger han.

Inför årets säsong värvade Ånge IF den 22-årige målvakten Lloyd Saxton med meriter från spel i föreningar som Liverpool, Bolton och Stoke under ungdomsåren.

Saxton har imponerat under säsongen i division III och fått chansen att träna med GIF Sundsvall under året.

Nu visar en annan allsvensk förening sitt intresse för målvakten. I måndags spelade Saxton nämligen med Gefle IF:s U21-lag mot Assyriska i en match som Gefle förlorade med 0–2.

– Min egen insats är jag ganska nöjd med, målen kunde jag inte göra så mycket åt, säger Saxton som ska träna med Gefles A-lag under resten av den här veckan.

Klubben har sett honom på plats några gånger under årets säsong och Lloyd Saxton siktar på att avancera i seriesystemet efter den här säsongen.

– Mitt mål är att spela i Allsvenskan nästa säsong, jag har höga mål, och det här är en bra chans för mig att visa hur bra jag är, säger han.

• Räknar du med att lämna Ånge?

– Jag vill spela där igen i framtiden men just nu är mitt mål att spela i en högre division. Jag har fått träna med två allsvenska lag och det finns intresse från ett lag i högstaligan i Polen. Men jag vill helst stanna i Sverige om det går.

Dela
  • +1 Intressant!