Dyrköpt seger för Selånger

• Selångers Oliver Widahl gjorde båda målen när hans lag besegrade Teg med 2–0. Men segern blev dyrköpt. Tre spelare drog på sig varsitt gult kort och är nu avstängda i nästa match.

Selånger FK besegrade Tegs SK med 2–0. Men det blev en dyrköpt seger då laget ådrog sig tre avstängningar till nästa match. – Det är lite smolk i bägaren, säger tränaren Anders Högman.

Selånger tog emot nästjumbon Teg på Bergsåkers IP när omgång 16 i division II skulle avgöras.

De två målen gör nu att Selånger har Division II Norrlands vassaste offensiv då man gjort 42 mål på 16 matcher. Men den vassa offensiven till trots så var det defensiven som Selångerstränaren Anders Högman var mest nöjd med efter matchen.

– Vi spelar bra försvarsspel tycker jag. I första halvlek så hamnade vi kanske lite för högt upp vilket inte passar oss så bra, säger Högman och fortsätter:


Widahl tvåmålsskytt

– I den andra så sjunker vi ned lite i banan och låter Teg ha bollen, vilket var lite av planen på förhand, och då har de inget att hota med. Då blir det bara långa bollar som vi kan ta hand om.

Men det spelades inte bara försvarsspel på Bergsåkers IP. Hemmalaget stod ju för två mål också. En gemensam nämnare för båda målen, förutom att det var hemmalaget och Oliver Widahl som gjorde båda målen, var att de kom i halvlekarnas slutskeden.

1–0 gjorde Widahl i matchminut 45 då han skarvade in ett inlägg från Petter Andersson. Widahl skulle sedan göra sitt andra mål för dagen när matchklockan tickat över till tilläggstid i den andra halvleken. Widahl bröt en passning på mittplan och passade sedan vidare bollen till inhopparen Christoffer Nerkman. Nerkman spelade efter två misslyckade avslutsförsök tillbaka bollen till Widahl som inte gjorde något misstag och fastställde slutresultatet till 2–0.


Mentalt viktigt mål

– Jag är nöjd med min insats. Det första målet gav oss ett psykologiskt övertag. Men det var svårt att pressa deras fembackslinje, eller det var väl en trebackslinje eftersom de flyttade upp ytterbackarna, säger tvåmålsskytten Widahl.

Om Anders Högman var nöjd med hur försvarsspelet såg ut i större delar av matchen så var han inte lika nöjd med anfallsspelet.

– Vi hade chanser att göra fler mål i den första halvleken, och vi borde ha gjort något mål till, säger han och tillägger:

– Men när vi gör målet så blir det ett mentalt viktigt mål då det kommer precis innan halvtid.

Allt var dock inte frid och fröjd i Selånger efter matchen. I och med att Nicklas Bengtsson, Dennis Andersson och Ahmad Khreis ådrog sig varsin varning så missar de nästa match mot toppkonkurrenten Mariehem på grund av avstängningar.

– Det blir lite smolk i bägaren, men då får andra kliva fram och visa framfötterna istället, säger Högman.


Selånger FK–Tegs SK 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (45) Oliver Widahl, 2–0 (90) Oliver Widahl.

Domare: Ivica Matanovic, Bjästa.

Publik: 70.

Dela
  • +1 Intressant!