Nilsson ute efter speltid

• Per Nilsson hade en tung fjolårssäsong och kunde bara delta i fem ligamatcher. Nu hoppas han kunna bli ordinarie i Nürnberg.

Förra säsongen spolierades på grund av en hälseneinflammation. Nu är Per Nilsson tillbaka och redo för en ny säsong i Bundesliga. – Det känns jättebra att det drar igång, säger mittbacken.

I dag smygstartar Bundesliga med mötet mellan Dortmund och Werder Bremen.

Sedan rullar det på med fler premiärmatcher under helgen.

En av sex svenskar i Bundesliga är Per Nilsson. Mittbacken, med ett förflutet i bland annat GIF Sundsvall, spelade endast fem matcher under förra säsongen på grund av skadeproblem.

I morgon väntar Marcus Bergs Hamburg på bortaplan för Nilssons Nürnberg.

– Jag har varit skadefri hela försäsongen och det ser verkligen ut som att jag kommer att spela i morgon, säger han till Dagbladet.


”Ett nödvändigt ont”

Förra säsongen förstördes alltså på grund av en inflammation i hälsenan.

Ett problem som nu ska vara ur världen efter att Nilsson genomgått en rad olika behandlingar.

– Jag har gjort så otroligt mycket för att undvika att dra på mig nya skador. Och jag håller fortfarande på med en massa grejer. Det är ett nödvändigt ont för att hålla kroppen i form, säger han och fortsätter:

– Det känns som att jag kan hålla kroppen i gott skick i många år framöver nu.


Vill stanna i startelvan

Nürnberg slutade på en tionde plats i tabellen förra säsongen, men Per Nilsson säger att laget har en lite blygare målsättning för den kommande säsongen.

– Vårt mål är först och främst att vi ska hålla oss kvar i Bundesliga. Sedan är mitt personliga mål att jag ska hålla mig frisk och ta en ordinarie plats i startelvan. Och får jag nu spela från start här mot Hamburg så jag vill såklart behålla den platsen.

• Vad tror du om matchen mot Hamburg?

– Det är en öppen match. Hamburg hade en katastrofal säsong i fjol. Alla förväntar sig att de ska vinna och gör de inte det så blir det ett otroligt tryck på klubben. Men vi vet vad vi måste göra för att kunna skaka dem.

• Vilk et lag vinner Bundesliga?

– Jag tror på Dortmund. De är så samspelta och de har kryddat det med Marco Reus, enligt mig Bundesligas mest intressanta spelare.

Dela
  • +1 Intressant!