Sundsegern som ger nytt liv i toppstriden

viktig seger. Sund besegrade IFK Timrå på bortaplan med 2–1 vilket gör att toppstriden i division IV blir än mer intressant inför avslutningen. Nu är tre lag inblandade och slåss om topplaceringarna. Foto: SOFIE WIKLUND

Sund gav nytt liv i toppstriden efter segern mot Timrå. Tre lag gör nu upp om topplaceringarna inför de sista omgångarna. – Hade vi torskat så hade det varit kört, säger Sunds tränare Conny Sjödin.

Hade Timrå besegrat Sund i gårdagens möte i fotbollsfyran hade laget endast haft en poäng upp till serieledande Stöde.

Istället tog Sund in tre poäng på Timrå och såg till att hänga på i kampen om andraplatsen som leder till kvalspel.

– Chansen finns, allt kan ju hända. Och jag tror att det är bra för serien att det inte blev klart i kväll, säger Sundtränaren Conny Sjödin.

Efter gårdagens seger har Sund fyra poäng upp till Timrå på andraplatsen. Timrå i sin tur har fyra poäng upp till serieledande Stöde och fyra matcher återstår.

– Vi har fyra poäng ned till Sund och fyra poäng upp till Stöde och har bättre målskillnad än båda lagen, vi är inte borta åt något håll. Det behövs bara att Stöde förlorar en så är det nerv, konstaterar Timråtränaren Hans Lundberg som var besviken över gårdagens poängtapp.

– Väldigt surt. Vi gjorde det vi kunde i andra halvlek och på slutet lyfte vi upp en mittback. Det fanns lägen men det lyckades inte. Jag trodde i min enfald att vi skulle sätta 2–2 men det gick inte, säger han.

Sund kom tillbaka i gårdagens match efter att ha legat under med ett mål i paus.

– Det var bara att gå ut och köra i andra och grabbarna trodde på det, och i andra tycker jag att vi är lite vassare, säger Conny Sjödin.

Först drog Stefan Näslund in en frispark innan ytterbacken Mikael Edström följde med upp i ett anfall och avgjorde toppmötet.

Sund har nu två bra insatser i rad bakom sig och hoppas att trenden ska leva vidare under avslutningen.

– Mot Kovland senast spelade vi riktigt bra och det gjorde vi i dag också. Som vi har spelat nu känns det riktigt bra. Men det har varit en kamp varenda match, man får ingenting gratis, säger Conny Sjödin.


IFK Timrå–Sund 1–2 (1–0)

Mål, Timrå: Joakim Edström. Sund: Stefan Näslund, Mikael Edström.

Domare: Per Backlin.

Publik: 75.

Dela
  • +1 Intressant!