Tio mål på tre matcher – nu hyllas SDFF:s anfallsduo

På de tre senaste matcherna har anfallsparet Ida Brännström och Frida Sjöberg gjort tio mål totalt. Efter 5–0-segern mot Rågsved i helgen hyllade SDFF-tränaren Fredrik Carström sina spetsar. – De börjar visa hur bra de kan vara, säger han.

Både Ida Brännström och Frida Sjöberg pendlade till Sundsvall i våras eftersom de var tvungna att avsluta sina studier innan de kunde flytta till staden.

Men i somras fick pendlandet ett slut. Sedan dess har det lossnat för anfallsparet. Totalt har Ida Brännström gjort 16 mål och Frida Sjöberg åtta.

– Jag är mer en höstspelare och kanske är lite trögstartad, säger Brännström.

På de senaste tre matcherna har de tillsammans gjort tio av 15 mål.

– Jag är mer en targetspelare och hon en djupledsspelare. Vi kompletterar och hittar varandra bra, säger Ida.

Mot Rågsved i lördags imponerade de än en gång. Brännström satte en boll och Sjöberg två i 5–0-segern. Även om chansen att gå upp är väldigt liten har SDFF under säsongen utvecklat ett välfungerande anfallspar att ta med sig in till nästa säsong.

– Ida börjar visa hur bra hon verkligen är och Frida blir bara bättre och bättre, säger Fredrik Carström.

Han menar att det synts mycket på dem att de slutat pendla från studieorterna.

Kanske framför allt Brännström.

– Hon är ju bättre tränad. Hon är rappare i allt och då kan hon bättre utnyttja det hon är bra på. Det gör de andra bättre också.

Mot Rågsved gjorde de alltså tre nya mål ihop.

• Hur känns skillnaden nu mot i våras?

– På självförtroendet. Man vågar tro på lägena och att man kan sätta chanserna. Det är den största förklaringen, säger Brännström.

Dela
  • +1 Intressant!