”Vi måste få fler viktiga matcher”

• IFK Timrås ordförande Lars Edström lämnade fram sitt förslag till hur det ska se ut i fotbollsserierna i framtiden när förbundet i går arrangerade en diskussionskväll.

Fotbollsdebatten är igång. Efter gårdagens diskussionskväll har nya serieförslag skickats till förbundets tävlingskommitté. – Vi måste få fler betydelsefulla matcher, säger IFK Timrås ordförande Lars Edström.

Åsikterna kring herrfotbollens seriesystem i Medelpad är många.

Antalet lag i varje division och hur reglerna för andralag ska se ut var de två hetaste frågorna under gårdagens diskussionskväll som arrangerades av Medelpads Fotbollförbund.

– Som det är just nu är det inte rättvist mot någon med andralagen, säger Lars Edström och fortsätter:

– Man vet aldrig från en match till en annan vilket lag som kommer när man möter ett andralag. Varken de som står för motståndet eller vi som har ett andralag. Ena gången skickar vi sju spelare från A-truppen och nästa gång kan det vara endast två.

Edström själv stod för ett av förslagen hur seriesystemet skulle kunna utformas.


”Bättre förberedda”

Varje division bantas till åtta lag. Detta leder i sin tur till att det kommer att finnas division IV, V, VI och VII istället för nuvarande system där det sträcker sig från division IV till division VI.

Lägg därtill att andralag som högst ska få spela i division VI.

– Vi måste få fler jämna och fler betydelsefulla matcher under hela säsongen. Om vi får till det så blir ju samtidigt lag som går upp en division bättre förberedda då de fått spela fler tuffa matcher, säger Lars Edström.


Division V delas upp

Nedansjö/Västras tränare Christer Söder hade ett annat förslag på hur det skulle kunna se ut.

Han föreslog att division V skulle delas upp i två serier där representationslag spelar i den ena medan andralag/reservlag spelar i den andra.

I hans förslag så ska andralag få chansen att avancera upp till division IV om de kvalificerar sig för det.

Söråker FF:s representant, Joel Hammarström, tyckte även han att något måste göras åt hur många lag som finns i varje division. Samtidigt så lockade Christer Söders förslag om en delad division V.

– En delad division V låter spännande, säger han.

När kvällen summerades så skickades tre förslag till tävlingskommittén:

• Det ena var att minska antalet lag till åtta per division.

• Det andra var att man minskar till tio lag per division.

• Det sista var att det nuvarande systemet skulle behållas.

Blir det förändringar i seriesystemet så kommer det inte att ske redan till nästa säsong utan istället träda i kraft till säsongen 2014.

Dela
  • +1 Intressant!