”Funderade på om det var innebandy”

• SDFF-anfallaren Ida Brännström (höger) gjorde hela fyra mål när höstsäsongen inleddes. SDFF vann i en målrik match borta mot Umeå Södra med 7–4. Foto: ARKIV/LEO SELLÉN

Sundsvalls DFF inledde höstsäsongen med ett målkalas.Umeå Södra besegrades med 7–4 efter bland annat fyra mål av Ida Brännström.– Skönt att åka hem med tre poäng, konstaterar SDFF-tränaren Patrik Jonsson.

I går var det omstart i Norrettan för damer.

För SDFF:s del väntade Umeå Södra på Tegstunets IP i Umeå. Förra matchen mellan lagen vann SDFF med 3–0 på hemmaplan. Vinst skulle det bli i gårdagens match också.

Denna gång efter en match som bjöd på inte mindre än elva mål.

– I andra halvlek funderade man på om det var innebandy vi spelade, säger Patrik Jonsson.

Sundsvalls DFF inledde matchen bäst och var det dominerande laget under hela den första halvleken. Trots stort bollinnehav hade SDFF svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Men när Emma Svärd väl gjorde det första målet skulle det fortsätta att rulla in bollar bakom Umeås målvakt.

Jonna Wistrand, Ida Brännström och Emma Jonsson skulle alla göra varsitt mål innan det var slut på den första halvleken. 4–0-ledning för SDFF efter 45 minuter alltså. En halvlek som Patrik Jonsson var mycket nöjd med.

– Första 20 minuterna håller vi i bollen bra, men utan att hitta de heta chanserna. Sedan gör vi 1–0, efter det så dominerar vi halvleken fullständigt. De hinner inte med helt enkelt, berättar han.

Den andra halvleken bjöd även den på många mål.

För båda lagen.

Övertaget SDFF hade haft i den första halvleken försvann. Umeå Södra åt sig in i matchen och skapade farligheter i nästan varje anfall samtidigt som Frida Sjöberg fick utgå i matchens 63:e minut efter att ha stukat foten.

– Vi vet inte riktigt vad som händer där. Det kändes farligt varje gång, säger Patrik Jonsson.

När det återstod sju minuter så ledde SDFF med 5–3.

– Då var det oroligt, det kändes inte säkert. Sedan gör vi både 6–3 och 7–3 som avgör matchen, men de får ändå göra ett mål till innan det var slut, säger Patrik Jonsson.

Sex poäng av sex möjliga för SDFF mot Umeå Södra alltså och en bra start på höstsäsongen. Tränarduon Fredrik Carström och Patrik Jonsson hittade sekvenser som de tar med sig inför framtiden.

– Vi tar med oss första halvlek där försvar och anfall var riktigt bra, säger Patrik Jonsson.

Dela
  • +1 Intressant!