GBK-stjärnor ett steg närmare VM

• Johan Samuelsson (bilden) och hans lagkamrat Robin Nilsberth har ett landslagsuppdrag att se fram emot. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Seriefinal hemma mot Linköping i dag.Då siktar landslagsmännen Robin Nilsberth och Johan Samuelsson på att skjuta Granlo till serieledning.– Man lever sin dröm nu, säger Samuelsson.

Om en månad spelas innebandy-VM i Schweiz. Mellan 2-4 november laddar det svenska landslaget upp med spel i Euro Floorball Tour i Växjö.

Matcher mot Tjeckien, Schweiz och Finland står på schemat – och när den svenska truppen presenterades vid lunchtid i går fanns två Granlospelare med.

Backen Robin Nilsberth och centern Johan Samuelsson har kommit ett steg närmare att få dra på sig landslagströjan i VM.

– Det är viktiga matcher nu innan VM och det är klart att det känns bra att få dra på sig den blågula tröjan, säger Samuelsson.

– Jättekul. Nu är man ett steg närmare VM och chansen att få komma med har blivit större så det känns jättebra, säger Nilsberth.

I dag kan de båda landslagsuttagna spelarna få fira ordentligt då deras Granlo BK har chansen att ta över serieledningen i Superligan. En seriefinal hemma mot Linköping väntar.

– Det känns overkligt, det var nog ingen som på förhand hade trott att vi och Linköping skulle toppa serien efter fem matcher. Det känns lite överraskande och det här ska bli en riktigt rolig match att spela. Det känns som att man lever sin dröm just nu, säger Johan Samuelsson.

• Hur ska ni slå Linköping hemma, Johan?

– Hemma ska vi slå alla lag. Jag tror att det kommer bli en fysisk match och nyckeln för oss är att ha ett bra kontringsspel. Jag vet att Linköping brukar ha ett lågt spel, men jag vet inte riktigt hur de spelar i år.

Robin Nilsberth hoppas på ett lika starkt publikstöd som i första hemmamatchen mot Storvreta.

– Jag hoppas att det blir fullt i Sporthallen. Vi vill ha samma inramning som mot Storvreta och det känns som att det är läge för det nu när vi har chansen att ta över serieledningen. Det här ska bli hur kul som helst, säger Robin Nilsberth.

• Vad är den största förklaringen till er fina start, Robin?

– Dels har vi haft flytet med oss, men sedan lever även Granloandan vidare. När det har varit jämna matcher som stått och vägt så har vi lagt i en extra växel och avgjort matcherna. Det här är någonting som vi inte tänkt ändra på utan det ska vi fortsätta med. Sedan har vi en keeper som verkligen plockar bollar och det är hur kul som helst just nu.

Det har givit fyra segrar på fem matcher – och en möjlighet att ta över serieledningen i Superligan i dag.

Bara en sådan sak.

  • Landslagstruppen

    Till VM tas 20 spelare ut (varav två målvakter) och till turneringen i Växjö är 26 spelare uttagna. Här är den svenska truppen till Euro Floorball Tour:

    • Målvakter: Viktor Klintsten (Storvreta IBK), Patrik Åman (AIK).

    • Backar: Jesper Berggren (Storvreta IBK), Alexander Egebrant (AIK), Anton Karlsson (Linköping IBK), Robin Nilsberth (Granlo BK), Henrik Quist (Pixbo Wallenstam IBK), Mattias Samuelsson (Storvreta IBK), Filip Stenmark (IBK Dalen), Mattias Wallgren (Warberg IC), Martin Östholm (Pixbo Wallenstam IBK).

    • Forwards: Alexander Bodén (IBK Dalen), Rasmus Enström (IBF Falun), Rikard Eriksson (Warberg IC), Alexander Galante Carlström (IBF Falun), Emil Julkunen (Pixbo Wallenstam IBK), Joel Kanebjörk (Storvreta IBK), Johannes Larsson (IBF Falun), Patrik Malmström (Pixbo Wallenstam IBK), Karl-Johan Nilsson (AIK), Kim Nilsson (AIK), Linus Nordgren (FC Helsingborg), Henrik Olofsson (Warberg IC), Johan Samuelsson (Granlo BK), Henrik Stenberg (Storvreta IBK), Rasmus Sundstedt (Storvreta IBK).

Dela
  • +1 Intressant!