Granlo BK testar forward – Samuelsson missar turnering

Johan Samuelssons skada var värre än befarat.Landslagscentern har fått en bristning i baksidan av låret och missar helgens turnering.Samtidigt tränar en målfarlig forward med Granlo.

Landslagscentern Johan Samuelsson skadade sig under en av Granlo BK:s träningsmatcher förra helgen och nu missar han helgens turnering i Falun.

– Han blir borta hela helgen. Det var en bristning i baksidan av låret, det var värre än befarat, säger tränaren Magnus Näsman.

Förra helgen fick han klara sig utan landslagsbacken Robin Nilsberth, den här gången tvingas Näsman spela utan sin nye lagkapten Samuelsson.

– Det är en prövning så klart. Förhoppningsvis kan han träna lätt under nästa vecka, säger Näsman.

Samtidigt som Samuelsson saknas har en målfarlig forward tränat med GBK den här veckan. Mattias Mattsson har ett förflutet hos Umeå City i Superligan, men är nu aktuell för Granlo då han flyttat till Sundsvall på grund av jobb.

– Han är väl inte i sin bästa form just nu men han besitter en hög kapacitet och det blir bättre och bättre. Han och Daniel Jernberg hittar varandra utan och innan sedan de spelade tillsammans i Umeå. Det är en målskytt som producerar hela tiden. Han kör den här veckan så får vi se, säger Magnus Näsman.

Dela
  • +1 Intressant!