Hlynurs stora kväll

stormatch. Islänningen Hlynur Baeringsson gjorde en stormatch borta mot LF Basket och bidrog starkt till Dragons seger. Foto: ARKIV/SOFIE WIKLUND

Sundsvall Dragons besegrade LF Basket med 92–77 på bortaplan.Stor matchhjälte blev Hlynur Baeringsson med sina 26 poäng och 15 returer.– Han hade en fantastisk kväll, säger Dragons coach Peter Öqvist om Baeringsson.

Hlynur Baeringsson hade stor show i Arcushallen i Luleå under fredagskvällen. 26 poäng, 15 returer, sex assist, 80 procentig i sina skott. Detta var alltså vad Baeringsson åstadkom på de 33 minuter den isländske landslagsmannen spelade.

Coachen Peter Öqvist beskrev Baeringssons insats med ett ord – fantastiskt.

– Hlynur var helt fantastisk och hade en fantastisk kväll, säger Peter Öqvist.

Baeringsson var den klart bäste spelaren i Dragons under matchen, men han var absolut inte ensam om att stå för imponerande insatser.

– Det är en styrka som lag att andra lyfter sig när det är någon av de stora spelarna som har det lite tyngre. I dag så var det Emil (Salon) som klev fram när (Michael) Cuffee hade det lite tyngre. Det är starkt att Emil kliver in och tar tag i det. Det var många som gjorde bra insatser ikväll, säger Peter Öqvist.

Sundsvall Dragons inledde starkt mot LF Basket. Redan efter knappt en minut så hade laget en ledning med fem poäng, som man sedan bevakade genom den första perioden. Efter matchens första tio minuter så hade ledningen ökat till tolv poäng. Som mest så var ledningen uppe i 13 poäng för Dragons.

Den andra perioden var inte lika imponerande från Dragons sida då LF tilläts komma tillbaka och hemmalaget kunde även kvittera en bit in i matchens andra period. Men Dragons visade prov på styrka och kunde ändå gå till halvtidsvila med en åttapoängs ledning.

– Vi började bra och kopplade ett grepp om matchen direkt. Sen tappar vi fokus och intensitet samtidigt som LF höjer sig i den andra quartern och det pendlar lite mellan lagen, säger Peter Öqvist om matchens första halva.

Dragons inledde matchens andra halva på samma sätt som de inledde den första och kunde rycka ifrån motståndarlaget, igen. Efter den tredje perioden så var ledningen uppe i 16 poäng.

Trots att LF vann den sista perioden med 21–20 så var segern aldrig hotad för Dragons. Tillslut så blev segermarginalen 16 poäng.

Dragons fick i och med vinsten en liten revansch på LF Basket efter att Luleålaget vunnit SM-kvartsfinalserien mellan lagen förra säsongen.

– Det är alltid skönt att vinna mot de Norrländska rivalerna, säger Peter Öqvist och fortsätter:

– Vi spelar bra defensivt och producerar bra offensivt under matchen.

Dela
  • +1 Intressant!