Drömstarten

Storvreta har vad som brukar kallas världens bästa förstafemma. I går hade de ingenting att sätta emot Granlo BK:s motsvarighet. Nykomlingen från Sundsvall stod för en riktig skräll i Superligadebuten – och en ny succéduo föddes. – Jag ska aldrig somna i natt, säger femmålsskytten Patrik Svensson.

När Granlo BK avklarade sin Superligadebut i går stod de regerande svenska mästarna på andra sidan. Storvreta vann sin premiär mot storklubben Warberg med hela 8–1 i förra veckan och har vad som brukar kallas världens bästa förstakedja i Henrik Stenberg, Mika Kohonen och Hannes Öhman.

Men det var nykomlingen Granlo BK som stal showen i Sporthallen.

Lagets förstafemma med Robin Nilsberth, Kristoffer Asp, Daniel Jernberg, Johan Samuelsson och Patrik Svensson stod för sju mål i matchen – och framförallt var det en ny succéduo som visade upp sig.

• Forwarden Patrik Svensson stod för fem mål i sin Superligadebut och spelade dessutom fram Daniel Jernberg till ett mål.

• Lagkaptenen Johan Samuelsson var banans främste spelare och levererade tre assist och ett mål i sin återkomst till moderklubben.

– Från uppvärmningen fram till slutet var det fantastiskt, säger Samuelsson efter 8–6 mot Storvreta.

Trots att förstaformationen knappt tränat ihop under försäsongen på grund av bland annat Samuelssons ljumskskada så klev de fram på ett imponerande sätt i går.

– Svensson var lite förbannad efter träningen i måndags, han hittade inte sin roll tyckte han. Du får fråga honom nu om han hittat den, säger Johan Samuelsson med ett leende efter segern.

Att Patrik Svensson hittade rollen i gårdagens match rådde det ingen tvekan om. Superligaklubbar, och framförallt Storvreta, har jagat honom i flera säsonger men Svensson har valt att stanna i Sundsvall.

I går fick han till slut göra sin debut i Superligan – och det blev en drömdebut.

– I tio år har jag väntat på att spela i Superligan och det har funnits chanser men det har inte passat. Nu vinner vi mot svenska mästarna i premiären och jag får göra fem mål och en assist, jag är nästan gråtfärdig och ska aldrig somna i natt, säger Granloforwarden.

För Samuelsson, Svensson och resten av Granlo blev premiären en succé. På läktaren satt Sveriges assisterande förbundskapten Ulf Hallstensson och gillade det han såg.

– Granlo spelar moget och med en härlig energi och det är inte så konstigt med den här inramningen, säger han.

Framförallt imponerades Ulf Hallstensson av Granlos lagkapten:

– Johan Samuelsson är ju lite av Sveriges innebandyframtid och har varit det i några år nu. Han tog många steg redan i fjol och visar nu att det fortsätter i rätt riktning.

Dela
  • +1 Intressant!