Ekstrand har klivit fram i Granlo BK

• Nyförvärvet Christoffer Ekstrand har hittat rätt i sin nya klubb Granlo.

Johan Samuelsson, Robin Nilsberth och Tomas Åhrberg är värvningarna som fått de stora rubrikerna i Granlo BK. De senaste matcherna har ett annat nyförvärv klivit fram. – Jag vill se hur bra jag kan bli, säger forwarden Christoffer Ekstrand.

Granlo BK gjorde flera namnkunniga nyförvärv inför den här säsongen. Framförallt var det värvningarna av landslagsduon Johan Samuelsson och Robin Nilsberth som stack ut.

Det har inte snackats lika mycket om Christoffer Ekstrand, född 1989, som hämtades från allsvenska Onyx.

Han fick inleda säsongen i tredjekedjan men inför mötet med Karlstad på hemmaplan ändrade tränaren Magnus Näsman om i femmorna. Nyförvärvet Ekstrand fick chansen i andrafemman – en chans han tog tillvara på och levererade två mål i 7–4-segern. Mot Mullsjö senast fick Ekstrand förnyat förtroende i den kedjan och han stod åter för en bra insats och gjorde en assist när GBK vann med 5–3.

– Ekstrand och den kedjan har fungerat väldigt, väldigt bra. Det har blivit mer tyngd och ett större hot mot målet i den formationen, säger tränaren Magnus Näsman.

Christoffer Ekstrand själv trivs i sin nya omgivning. I Onyx var han framförallt center, men i Granlo har han en roll som ytterforward.

– Det går bättre och bättre. Vår kedja känns bra och vi hittar varandra på ett bra sätt. I början var det lite att lära sig i försvarsspelet som forward men i offensiven är det inga problem alls, säger han.

Granloforwarden inledde sin innebandykarriär så sent som säsongen 06/07 och har redan tagit sig hela vägen till Superligan. Inför årets säsong hade han anbud från ytterligare två klubbar i högstaligan men valde Granlo BK.

– Man märkte direkt att det är en helt annan nivå och sedan är det riktigt bra tryck här på hemmamatcherna. Innan jag bestämde mig för Granlo snackade jag mycket med Anton (Eriksson) eftersom vi spelade ihop i Onyx och jag fick bara höra positivt om klubben, säger han.

En annan detalj som varit ett plus med flytten till Sundsvall är avstånden. I fjol bodde forwarden i Gnesta, jobbade i Södertälje och tränade i Nyköping.

– Förra säsongen åkte jag väldigt mycket bil så det känns skönt att ha fem minuter till träningen och fem minuter till jobbet. I fjol var det svårt att få alla träningar att bli bra eftersom jag åkte tre mil till jobbet, sju mil till träningen och sedan fem mil hem i stort sett varje dag, säger han.

Fjolåret blev dessutom till stora delar förstört på grund av en fraktur i foten och Christoffer Ekstrand spelade endast 14 matcher i den Södra Allsvenskan, på dessa hann han producera 34 poäng. Så långt den här säsongen har han stått för fyra poäng (2+2) på lika många matcher.

Nu vill han ta innebandykarriären så långt som möjligt med Granlo BK i Superligan.

– Jag vill se hur bra jag kan bli, jag sätter inte upp något stopp, säger Granlos forward.

Dela
  • +1 Intressant!