Granlo föll mot Pixbo – och tappade serieledningen

Granlo föll med 8–4 i toppmötet borta mot Pixbo. Därmed tappade laget serieledningen. – Vi ger dem för stora ytor och fick inte heller igång vårt anfallsspel. Och mot ett så pass bra lag som Pixbo måste man spela på topp för att kunna vinna, säger tränaren Magnus Näsman.

Inför bortamatchen mot Pixbo i Superligan hade Granlo vunnit fyra raka matcher.

Men mot Mölnlyckelaget så tog det tvärstopp för Magnus Näsmans mannar.

I början av den tredje perioden så kunde Pixbo dra ifrån till 6–1 och där avgjordes matchen. Den före detta Granlospelaren Martin Östholm gjorde för övrigt 5–1-målet.

Visserligen lyckades Granlo reducera två gånger om och gå upp till 6–3, men Pixbos seger var aldrig i fara och hemmalaget kunde vinna med 8–4 till slut.


"Måste vara rejälare"

– Vi möter ett för dagen bättre lag. Vi lyckas komma igång lite i tredje, men sammantaget så vann Pixbo helt rättvist. Det var lite synd att vi inte fick in en kvittering till 1–1. Vi hade lite oflyt när vi sköt i ribban där. Ett mål där och det hade kanske kunnat bli en annan typ av match, sa Magnus Näsman.

• Vad var det som inte fungerade i ert spel?

– Jag tycker inte vi var riktigt med i början av matchen och lyckas aldrig få fast dem någonstans på banan. Vi ger dem för stora ytor och så här i efterhand ångrar jag att vi inte dubblade på dem. Och vi ger bort bollen för enkelt. Vi måste vara mer noggranna och rejälare.


Nästa match: 11 november

Nu väntar ett landslagsuppehåll i Superligan och nästa match för Granlo blir hemma mot Warberg den 11 november.

Dela
  • +1 Intressant!